torsdag 27 mars 2008

Folk störde mig

Jag tog en halvdag på jobbet idag och passade på att ta en runda på stan eftersom (enligt vad jag föreställde mig) det skulle vara tomt i butiker och på gator eftersom folk antingen är på jobbet eller i skolan. Döm om min förvåning när jag upptäckte att det var jättemycket folk såväl på gator som i butiker. Jag blev jättestressad av att trängas med folkhorder utan att vara beredd på det och drog mig snopet iväg hemåt tidigare än beräknat.

En fråga infinner sig av naturliga skäl: har folk inget bättre för sig än att tillbringa dagarna på stan när de borde vara på arbetet eller i skolan? Själv brukar jag som sagt arbeta på dagarna så jag vet inte hur det brukar se ut, kanske är det rentav normalt med fullsatta trottoarer klockan halv två på en torsdag?

Vi fick i alla fall se lite solsken idag, och flickorna klädde sig därför i stor utsträckning korrekt. Detta kunde jag dock inte njuta av i all trängsel.

16 kommentarer:

Finanskvinnan sa...

Påsklov?

Markus sa...

Påsklov?
Det är det iaf i Östergötland :)

Gustav sa...

fk och markus: Nog vet jag att det är påsklov, helt bakom är jag ju inte. Men jag tyckte faktiskt inte att det var särskilt mycket ungjävlar på stan, inte mer än vanligt i alla fall. Nej, det var vuxet folk i stora horder som medförde störst bekymmer, och det är inte lika lätt att armbåga sig igenom normalstora människor. :)

miss sunshine sa...

de va alla arbetslösa bidragstagare som va ute och shoppade upp dina skattepengar.

Finanskvinnan sa...

Pensionärer? Idag var det ett ligistgäng med pensionärer som ropade och tjoade längst bak i bussen så man knappt fick ro att lyssna på musik. Det lilla missödet att någon missuppfattade vilken hållplats sällskapet skulle gå av vid föranledde en lång, uppsluppen och väldigt högljudd diskussion.

Fast om det var folk i arbetsför ålder kanske de tagit semester eftersom det var röd dag i måndags.

Gustav sa...

miss b: Du har förmodligen rätt. Vi måste strama upp villkoren för elever, pensionärer och bidragstagare så att de inte kan tillbringa fritiden i stan. :)

Finanskvinnan:

Här i Göteborg har våra sluga politiker infört särskilda pensionärstider i kollektivtrafiken (gratis resor för 65plussare utanför rusningstid) vilket gör att jag slipper deras i och för sig muntra sällskap på väg till och från jobbet. Nu väntar jag bara på en särskild pensionärsrabatt på ICA mellan kl 9 och 3, vilket drastiskt skulle minska kötiden när jag handlar efter jobbet (måste man verkligen gå och handla precis när folk kommer hem från arbetet när man har varit ledig hela dagen?). :)

Poor me sa...

Speaking of pensionärer... Förra torsdagen var jag ledig och tänkte vara lite smart och gå och handla på förmiddagen och slippa alla stressade småbarnsföräldrar. I stället hamnade jag mitt i pensionärsrusningen. Och jag använder ordet 'rusning' loosely. Det var inte roligt. Alls.

hon den där sa...

9-3? va jobbar du me?

Gustav sa...

poor me: Ibland händer det att en pensionär står bakom mig i kassakön och puttar på mig med sin kundvagn. Då blir jag arg (inte arg som i arg dock, jag blir sällan upprörd på riktigt).

miss hdd: Jag slutar klockan 1600 men vill gärna ha lite marginal att jobba med, därför bör pensionärsrabatten bara gälla fram till kl 15.

Anonym sa...

jaha men va jobbar du med? :)

Gustav sa...

Anonym? Hmm, varför är du anonym?;)

Jag har ett ganska så vanligt, inte särskilt välbetalt, kneg. Exakt vad jag arbetar med, eller ens ungefär, kan jag inte skriva utan att detta tillsammans med annan information i bloggen avslöjar precis vem jag är...

Anonym sa...

men du är ju arbetsledare, det borde man väll få några extra ören i månaden för?

Gustav sa...

Anonym:

Får man? Skall genast byta jobb i så fall, finns det några öppningar på din arbetsplats? :)

plupp sa...

Jag skulle gärna se pensionärs- och bidrags- och skolungdomsförbud mellan 11.30 och 13.30 också. Det är nämligen den tid jag förättar ärenden, om sådana behöver förättas. På bank och för inköp. Annars tycker jag att matinköpstiden funkar bra. Man åker bara till något ställe dit pensionärer och andra inte kan ta sig, eftersom de inte har bil. Den lokala ICa-butiken ska man undvika, den befolkas av folk som handlar efter jobbet, och det vet man ju hur griniga så'na människor är! :-)

Karin sa...

Hmm, själv jobbar jag skift och brukar således vara ledig mitt på dagarna till och från. Kan instämma i att det inte bara är under påsklov, förundras över alla människor som är på stan under kontorstider. Fast jag är ju där också, så jag vet inte riktigt hur jag på ett bra sätt kan ifrågasätta deras varande utan att ifrågasätta mitt. Kanske hade alla tagit halvdag? ;)

Gustav sa...

plupp: Det gläder mig att du delar min åsikt att alla personer under 18 år skall beläggas med utegångsförbud. Under skoltid bör eleverna, precis som i många andra länder, inte tillåtas lämna skolområdet. Efter skoltid skall eleverna inte tillåtas lämna hemmet utom i föräldrarnas sällskap. Dom skall nämligen vara hemma och umgås med familjen samt göra sina läxor. Så det så. :)

Karin: Vad du och jag gör i stan under arbetstid har inte med saken att göra! Det är alla dom andra som ställer till problem, inte du. :)