lördag 1 mars 2008

Ekonomisk ställning 29 februari 2008

Tillgångar och skulder 29 februari 2008

Pengar: 69 301 kr.
Aktiefonder: 74 407 kr.
Aktier: 46 550 kr.

Kortkredit: -4 804 kr.

Summa tillgångar och skulder: 185 454 kr.

Jämfört med föregående månad har nettotillgångarna ökat i värde med 11 636 kr (6,7 procent). Sparandet uppgick under månaden till 7 212 kr. Aktier och aktiefonder ökade i värde med 4 424 kr.

Börsen stabiliserades något under februari. Vältajmade aktieköp till närapå bottenkurser i Investor och Industrivärden har bidragit med välbehövliga värdeökningar. Sparandet var högre än väntat på grund av fortsatt låg konsumtionslust. Prisökningarna märks mer och mer i plånboken, framförallt när det gäller livsmedel, men denna månad har även hyran höjts.

3 kommentarer:

Poor me sa...

Låg konsumtionslust? Det vet jag inte vad det är. Orsakas det av ett virus? Genetisk defekt? Eller blev du tappad på huvudet som barn?

fröken B sa...

hahaha..

dock e gustav duktig på psykologi då han förmodligen vet att om man som kille har 7000 över varje månad och låg konsumtionslust automatiskt plockar många pluspoäng som giftemålsmaterial. fast nu e ju det här en ekonomiblogg och inte ett matchmaking-place. av någon anledning glömmer jag alltid det. förlåt mig. :)

Gustav sa...

pm:

Dina förklaringsmodeller stämmer säkert in på många andra av mina problem och störningar, men när det gäller konsumtionslusten tror jag att det beror på kosten. Jag har försökt övertala mig själv att införskaffa en ny stor platt tv, precis som allt annat vettigt folk har, men det går inte, jag blir inte ens sugen hur mycket jag än studerar reklambilagorna som följer med morgontidningen. Kanske är det så att mitt undermedvetna har identifierat ett annat behov, av större dignitet, och numera inriktar alla sina krafter på att få detta behov uppfyllt, och att konsumtionsbehovet därmed får stryka på foten.