lördag 8 mars 2008

Internationella kvinnodagen

Idag är det Internationella kvinnodagen och naturligtvis deltar även jag i detta firande. Jag har under veckan som gått haft ett kvinnotema på mina inlägg, bland annat om kvinnliga ekonomibloggare samt kvinnliga aktier. Jag har dessutom uteslutande skrivit kommentarer i kvinnliga bloggar. För att ytterligare bidra till firandet av Internationella kvinnodagen och alla kvinnor byter jag dessutom idag tillfälligt ut bloggens signaturbild till en bild som bättre speglar helgens festiviteter. Man kan väl inte vara särskilt mycket mer kvinnlig än Scarlett Johansson? Se och jämför själva hemma framför spegeln. Ha en underbar lördag och ett fantastiskt trevligt firande!

Uppdatering:

Efter att ha utsatts för viss kritik rörande mitt firande av Internationella kvinnodagen kände jag att det var nödvändigt att utöka mitt deltagande i kvinnokampen. Jag har därför tagit på mig spenderbyxorna i ett försök att gynna de lågbetalda kvinnorna i detaljhandeln. Cirka 1000 kr spenderades på IKEA. Jag stödde inte bara de lågbetalda kvinnorna genom att handla på IKEA utan visade rent allmänt stor sympati för kvinnosaken genom att inhandla heminredning, bland annat en kudde till soffan. Jag övervägde till och med att införskaffa en ny uppsättning gardiner samt en stor vas (som ersättning till min numera mycket döda stora prydnadskrukväxt i vardagsrummet) men kände att jag hade gjort tillräckligt för kvinnorna idag. Många kvinnopoäng till Gustav alltså!

Jag vill också tydliggöra att bilden på Scarlett Johansson inte på något sätt har att göra med yttre skönhet. Bilden syftar till att synliggöra den inre skönhet som finns hos alla kvinnor.

9 kommentarer:

Finanskvinnan sa...

Haha! Vilken hemsk bild på henne! Jag förlorade på alla punkter tyvärr, inte lik alls. Jag hoppas på bättre lycka nästa år.

bea sa...

och DÄR fick du den internationella kvinnodagen att handla enbart om kvinnors sensualitet och sexighet. Är den inte den man hyllar alla andra dagar om året förutom just idag?! gustav då...

Gustav sa...

FK:

Om jag inte minns fel stod det i DI-artikeln att du var brunett. Alla killar föredrar inte blondiner så jag är helt säker på att din kille inte alls gillar tjejer som Scarlett.

bea:

Här försöker man vara en modern och jämställd man som stöder kvinnosaken på Internationella kvinnodagen och så får man bara skit för det! Varför ens försöka undrar jag då? Du anar inte hur svårt det är att vara man nu för tiden. Okej, jag är kanske inte världens mest kompetenta person rent socialt men borde jag åtminstone inte få något pluspoäng för att jag försöker? :)

bea sa...

++

Finanskvinnan sa...

Gustav: För att riktigt reda ut saken frågade jag sambon om han tyckte Scarlett var snygg. Han svarade glatt "inte lika snygg som du".

I ärlighetens namn kanske det inte stämmer rent objektivt men det spelar ingen roll för mig.

Jag tror säkert han (och många andra) tycker hon är väldigt tjusig, men jag har varken tid eller lust att jämföra mitt utseende med andra kvinnors. Det finns ganska lite att göra åt ens utseende, varför det känns totalt onödigt att tycka illa om det.

Uppskatta dig själv som du är både på insidan och utsidan - andra gör det. Och gör de inte det är det dags att byta umgängeskrets.

Gustav sa...

FK:

Du har så rätt, så rätt. Och till råga på allt även en förståndig kille. Tänk vad avundsjuka tjejerna som läste ditt inlägg måste bli!:)

Karriärmorsa sa...

Kollade jobbavdraget och det blev en fasligt massa pengar per månad!!!
Men jag vet inte om jag märker det på lönen eller det är så att det görs i deklarationen kanske?
Vore mer troligt!

//KM

plupp sa...

*asg*

Jag uppskattar särskilt att du handlar på IKEA, så att jag slipper ;-) (Iofs är jag IKEA-fan, men jag har värmeljus för årtionden framåt).

Apropå skönhet ... eller inte. Jag och en kollega jobbade tillsammans en hel förmiddag, vi gick igenom och diskuterade en rapport. Sen käkade vi lunch tillsammans med andra kollegor, och någon annan sa till min förmiddags-kollega "Du har skjortan ut och in". Förmiddagskollegan, som jag fö jobbat med i evigheter, blev smått sur på mig för att jag inte sett det och påpekat det. Jag klarade mig med att säga att jag inte ser folks yttre utan bara deras inre kvalitéer ;-). Vilket faktiskt är ganska sant, ingen är blindare än jag för utseenden ... *s*.

Gustav sa...

plupp:

Jo men visst är det så. Fröken Scarletts välsvarvade uppenbarelse har inte större inverkan på mig än vilken annan kvinnokropp som helst. Det är ju det inre som räknas. På samma sätt tar jag för givet att du inte drömmer om George Clooney på en sandstrand i Karibien.