måndag 3 mars 2008

Kvinnorna regerar

Nästan alla av de mest läsvärda ekonomibloggarna skrivs av kvinnor. Jag vet inte varför. Kanske är det bara min smak som skiljer sig från mängden, men bland de bloggar jag regelbundet läser finns mest kvinnor. Till favoritbloggarna hör bland annat Finanskvinnan, Rik och Vacker, Ekonomisanering, Miss Millionairess, Maja Slarv, Friskisen, Miss B(nåja) och Plura. Miljonär och Stockmannen, samt eventuellt även Skilling Banco, och ytterligare några, är män, men kvinnorna regerar verkligen! Kvinnorna överglänser männen på alla sätt, vare sig det gäller innehåll, stilistisk förmåga, kvickhet eller samhällsengagemang. Jag vill med detta inte hävda att männen är värdelösa, men det ligger onekligen nära till hands att dra den slutsatsen, åtminstone värdelösa i jämförelse med kvinnorna. Men här skiljer sig i och för sig ekonomibloggandet inte på något avgörande sätt från livet i övrigt.

9 kommentarer:

Finanskvinnan sa...

Hihi, tack för det. Jag tycker ofta de kvinnliga snål/ekonomibloggarna skriver med mer humor. I övrigt tycker jag många manliga är väl läsvärda också. Kanske består skillnaden i att kvinnorna inte drar sig för att skriva om lite vad som helst medan många män fokuserar mer på just ekonomi?

Gustav sa...

Det där med de kvinnliga bloggarnas humor är lite märkligt eftersom det är allmänt känt att kvinnor inte har någon humor. :)

ekonomisanering sa...

har du kommit på det först nu (skratt) men glad att du tycker om min blogg, gillar din oxå så

Poor me sa...

Right back atcha dude!

plupp sa...

Intressant iakttagelse! När jag tänker efter läser jag nog mest bloggar skrivna av män, din t ex. Undrar varför? Men jag tror finanskvinnan har en poäng där, med ämnesblandningen. Själv är jag relativt fokuserad på ekonomi när jag läser ekonomibloggar. När jag läser annat är jag fokuserad på annat. Humorn beror mer på betraktaren än den som skriver ... :-). Man kan finna det mest fantastiskt skojiga i det som inte alls var avsett att vara något humoristiskt ;-), av just den anledningen. Men det märks när folk skriver med lite självdistans, och det är alltid trevligt.

Gustav sa...

plupp:

Det är svårt för mig att veta varför du mestadels läser bloggar skrivna av män. Det ligger dock nära till hands att anta att du söker något, kanske har vissa manliga ekonomibloggare (ingen nämnd, ingen glömd) en sådan dragningskraft att kvinnorna helt enkelt inte kan hålla sig borta?

Miss Golightly sa...

Hejsan!

Kvinnor har ju oftare en tajtare ekonomi om de är ensamstående, vilket gör att de är tvungna att ta ekonomin på större allvar. Är man sammanboende/gifta och delar på ekonomiansvaret är det ofta kvinnorna som får ta den tråkiga delen med räkningar osv. Männen brukar mest ta del i familjeekonomin genom att spela bort sparslantarna på klantiga börs- och fondaffärer de egentligen har för lite kunskap till. Ursäkta, men det är min erfarenhet.

Hadegott!
MissGolightly

Gustav sa...

miss g:

När det gäller ekonomibloggarna är kvinnorna inte ett dugg bättre än männen när det gäller att spela bort sina sparpengar på börsen. :)

Frisk Ekonomi sa...

Vad roligt att du uppskattar de kvinnliga bloggarna! :-) Jag kan hålla med om att det kan vara en viss skillnad mellan män och kvinnor när de beskriver sin ekonomi, jag uppskattar dock väldigt er mäns bloggar också! :-)

Däremot tror jag inte alls som Miss G att män skulle klanta sig mer än kvinnor när det gäller Börsen. Vad jag vet så finns det betydligt fler manliga miljonärer än kvinnliga (än så länge)... Dock är män ofta mer risk- och chansbenägna, vilket kan göra att de lyckas riktigt bra eller misslyckas riktigt hårt.

Det är ju ingen egentlig nackdel att misslyckas heller så länge man tar sig tillbaka. Det finns ju en hel del exempel på människor som förlorat allt de ägt på något, som sedan gett sig in i leken igen - lite klokare och ännu mer drivna. Fast det var nog ett sidospår som jag inte ska börja mala om nu..!

:-)


Ha en bra kväll!