tisdag 18 mars 2008

21 989 kr

Ett Xbox 360 kostar numera bara 1 790 kr. The Orange Box, Splinter Cell: Double Agent och Grand Theft Auto 4 ger många timmar skönt spelande för 1 747 kr. En vanlig 37 tums tv går lös på 8 584 kr. I sovrummet behöver jag bara en mindre variant, kostar 3 088 kr. När tjock tvn i sovrumet har försvunnit får jag kanske plats med skrivbordet Gustav (2 495 kr). Markus ger god sittkomfort för endast 1 795 kr. Min mobiltelefon är 2 år gammal. Den fungerar visserligen men saknar GPS och kan därför inte hjälpa mig när jag går vilse. 2 490 kronor kostar det att tryggt orientera sig fram i tillvaron. Inga jätteflotta prylar men trots det tickar det alltså bort 21 989 kr. Jag behöver dessutom komplettera garderoben inför våren/sommaren samt besöka tandläkaren. 30 000 kr är nog en realistisk slutsumma.

13 kommentarer:

Kerla sa...

Har man 50 öre kvar när man dör så har man räknat fel ;)
Säkert att du inte missat något?

Gustav sa...

Helt rätt Kerla, men jag vill slösa bort minst 100 miljoner innan jag dör och då känns det inte lika kul att slösa bort 30000/18000 = 16,7 procent av tillgångarna redan nu...:)

Markus sa...

Hehe, om det känns beige att spendera pengarna så fanns det väl en pryl eller två på listan som inte var riktigt livsnödvändiga?

T.ex. Platt-TV i sovrummet. Skit i den och sälj tjock-TVn istället.
Vi har ingen TV i sovrummet, det rummet är till för att sova och "umgås", inte titta på tv :)

Men det är ju bara mina 2 cent. De 21.000 kan du spara utan problem!

Och här går jag, som inte pratar om sparsamt leverne, och överväger om jag ska köpa en guitarr hero för 800 pix eller inte ;-)

Gustav sa...

Nja du Markus, om jag hade "umgåtts" i någon större utsträckning i sovrummet hade jag så klart inte haft samma behov av en tv där.

Vi får väl se i vilken takt och omfattning inköpslistan betas av. Om mina sparplaner vore mer i fas med verkligheten hade det känts betydligt lättare att "investera" i underhållning.

David sa...

Lite kul ska man ha.. Din konsumtionsplan är helt rimlig.

Mvh David

fastighetsägarn sa...

och det var sparsamt leverne din blogg hette eller? pff.. =P

Stormrik sa...

Håller med David, lite kul ska man på vägen. Köp det du behöver men låt det inte störa dina sparplaner.

Gustav sa...

Miss fastighetsspekulant:

Yes, sparsamt leverne heter bloggen. Man måste väl spara ihop pengar innan man kan spendera dem, eller?

Jag tycker för övrigt att du skall åka ut till ditt objekt och på plats spana in fastigheten. Förmodligen måste du utöver köpeskillingen också fixa finansiering för reparation och underhåll - 10 miljoner räcker nog för detta. Går kalkylen fortfarande ihop i så fall? :)

Poor me sa...

Det är överskattat att "umgås". Det är i alla fall vad jag försöker intala mig själv.

Det enda som jag möjligtvis skulle kunna tänka mig att inte köpa av det du räknade upp är skrivbord och stol. Du har väl ett köksbord? Eller åtminstone en säng? Det funkar lika bra. Så kan du köpa ett extra spel istället. Eller bjuda någon trevlig flicka på middag så du har någon att "umgås" med. Det skulle du spara mycket pengar på.

Poor me sa...

Jag insåg just att mitt tips ser illa ut med tanke på mitt senaste inlägg. Men det finns ingen koppling. Eller baktanke. Promise!

fröken smart-ass sa...

Jasså, är det så du gör när du gör affärer. Du "förmodar" saker. Orginellt! :)

Fastigheten var stamrenoverad me nya kök och badrum 1988 och den var ansluten till kabeltv och allt sådant redan så uppskattningsvis behöver man inte göra omfattande renoveringar på 30 år iaf.. Men vi säger så gustav! Även fast ja redan visat en uträkning som stämmer och som visar plus så kan vi säga att du har rätt ändå. Det blir ju lite tråkigt i längden att äga dig precis varje gång vi argumentarar.....

(hihi åå va rolig ja va nu)

David sa...

Familjen har nyss shoppat loss på en (andra) 42'', PS3, ljudanläggning etc. i dagarna, jag och brorsan med pengar var väl rätt bidragande... Nya GTA ska snart inhandlas med.. Ses fram emot skarpt :)

Det känns förvisso lite hemskt att jag personligen lagt över 30 000 på elektronikprylar under senaste året, men vad gör man inte för lite underhållning? (jag har förmodligen spenderat mindre på hemelektronik än vad många av mina kompisar har spenderat på sprit under sin livstid, så det är väl mest val vi gör I guess.)

Mvh David

Gustav sa...

poor me: "Umgänge" är helt klart en överskattad företeelse. Man får så mycket tid över åt annat när man slipper bry sig om det där. Kolla på tv till exempel.

Miss BeaN: Klart vi skall bli fastighetsägare. Slumlord is da shit!

David: Kan inte vi bli kompisar? Kompisar lånar villigt ut sina prylar till varandra. Snälla?