söndag 17 maj 2009

Piratpartiets Rickard Falkvinge är en (politisk) idiot

Piratpartiets partiledare Rickard Falkvinge, född Dick Augustsson, intervjuades i Ekots lördagsintervju. Innan du bestämmer dig för att rösta på Piratpartiet i något som helst val bör du lyssna igenom denna intervju. Piratpartiets partiledare ser till exempel ungdomsarbetslösheten som dribblande med decimaler. Han har ingen politik på något som helst område. Han anser att politik handlar om tjafs om budget och detta är inget som intresserar honom.

Rickard Falkvinge är inte beredd att kompromissa. Hela partiprogrammet skall antas oförändrat, annars stöder Piratpartiet ingen regering. Något parlamentariskt arbete tänker Piratpartiet inte delta i - "stöd oss till 100 procent eller dra" är budskapet. Är det någon som tror att Piratpartiets ovilja att kompromissa kommer att resultera i förändring?

Piratpartiet tänker släppa fram den regering som får minst röster i valet bara för att reta oppositionen, förutsatt att Piratpartiet inte får igenom sina krav. Piratpartiet tänker rösta på den regering man anser vara "kass" och rösta igenom dess "kassa" krav. Efter ett tag tänker man avsätta denna "kassa" regering och rösta fram en ny regering och istället stödja alla dess förslag.

Piratpartiet skall på några veckor byta fot i alla viktiga frågor, skola, omsorg etc, om man kan få igenom något förslag.

Piratpartiet tänker först efter EU-valet avslöja vilken grupp man tänker stödja, vänstern, de konservativa eller fascisterna.

Rickard Falkvinge säger sig inte vara insatt i klimatfrågan, men han anser ändå att skillnader i synen på klimatfrågan hos de politiska blocken inte är viktig. Vilka dessa skillnader är vet han dock inte.

Legalisering av prostitution och narkotika kommer Piratpartiet att stödja om den grupp Piratpartiet ansluter sig till i Europaparlamentet förespråkar detta. Helt automatiskt, utan eftertanke. Piratpartiet tänker rösta som gruppen. Ja till narkotika. Ja till prostitution. Rösta på Piratpartiet för legalisering av narkotika och prostitution!

Rickard Falkvinge vägrar avslöja hur många tiotusentals kronor varje månad han får in i bidrag från sympatisörer. Någon skatt betalar han inte. Han hänvisar till den personliga integriteten när han säger nej till att redovisa hur allmosorna används. Piratpartiet brukar annars förespråka öppenhet men det är dock inte aktuellt i fallet med partiledarens bidrag. Rickard Falkvinge berättade heller aldrig före insamlingen att någon redovisning inte skulle ske.

Piratpartiet säger sig inte vilja vara beroende av statsbidrag. Partiets ungdosmförbund, Ung Pirat, tar dock emot 1,3 miljoner från Ungdomsstyrelsen.

Allt i detta inlägg är information som framkom i Ekots lördagsintervju med Piratpartiets partiledare Rickard Falkvinge.

Det är framförallt ungdomar som sympatiserar med Piratpartiet. Jag inser att det kan kännas frustrerande om man på grund av bristande faktaunderlag är av åsikten att staten konspirerar med skivbolagen för att avskaffa de mänskliga rättigheterna.

Hur viktig är egentligen rätten att fritt kunna ladda ner filmer på nätet? Är det viktigare att kunna fildela än att ha ett jobb att gå till? Piratpartiet saknar politik för att mota arbetslösheten och hånar dessutom arbetslösa ungdomar genom att hävda att det endast handlar om att dribbla med decimaler.

Hur viktigt är det att i skydd av anonymiteten på Internet kunna planera terrorattentat riktade mot oskyldiga kvinnor och barn? Är det viktigare än att möta klimathotet? Piratpartiet saknar miljöpolitik och tycker inte att miljön är viktigare än rätten för terrorister att kunna planera terrorattentat anonymt på Internet. FRA-lagen är till för att skydda riket mot yttre hot, till exempel terrorister. Lagen är inte till för att sätta dit fjortonåriga fildelare. När Piratpartiet motsätter sig FRA-lagen försvårar man arbetet mot terrorism och gör det därmed enklare för terrorister att i skydd av anonymiteten på Internet planera attentat mot oskyldiga kvinnor och barn.

Tycker du att skolan, sjukvården och äldreomsorgen är viktiga politikområden? Piratpartiet struntar i dessa politikområden och tänker rösta igenom förslag som är "kassa" bara för att reta de etablerade politikerna. Piratpartiet kommer om de blir invalda i Riksdagen eller Europaparlamentet att ägna sig åt att sabotera arbetet för en bättre skola och sjukvård. Tycker du detta är riktigt?

Intervjun kan du lyssna på här.

15 kommentarer:

Martin för framtiden sa...

Tyvärr kommer dom dra till sig en stor mängd människor av helt fel anledning, själv förespråkar jag inte fri fildelning men anser att alternativen är hyffsat dåliga (med spotify som underbart undantag)

Det är självklart den uppmärksammade dommen mot en välkänd hemsida som gör att främst ungdomar flockas till piratpartiet men även jag anser att man inte kan döma någon för medhjälp till något någon annan gör med hjälp av teknik. Skall vw bli dömda när jag kör för fort med min bil? Dom uppmanar ju till detta då den kan åstakomma farter över 120km/h

Ola Nyström sa...

Jag tror du missar lite av poängen med piratpartiet och deras val av grupp. Om de liberala t.ex röstar för fri prostitution och legalisering av narkotika, kommer med största sannorlikhet FP och C också rösta för detta.

Och angående terrorister på internet är viktigare än klimathotet, så skulle jag säga att Miljöpartiet säkert har bättre koll på miljöfrågor än piratpartiet, så vi låter dom få sköta miljöfrågorna.
Att sedan alla vanliga människor tvingas köpa anonymiseringstjänster och kryptering för att kunna våga vara kvar på internet är en direkt hjälp för terrorister/nätpedofiler och andra som faktiskt har en riktig (kriminell) anledning att vara anonyma. Jag tycker det är synd att nuvarande regering hjälper dom att gömma sig, men det är den effekt nuvarande politik får.

/ Ola Nyström

Dasko sa...

Det verkligt idiotiska är väl att det inte finns något alternativ om du värnar om integritetsskydd på internet.

André sa...

Frågor som ungdomsarbetslöshet ÄR ett dribblande med decimaler och oviktigt i jämförelse med hindrandet av övervakningssamhällets införande, i synnerhet i våran välfärdsstat.

När DDR upplöstes kastade sig hela östtyska folket i Förbundsrepublikens armar, och accepterade utan tvekan att förlora sitt sociala trygghetssystem för att slippa övervaknings- och angivarsamhället de levde i.

Märkligt att folk är så historielösa. På den tiden skulle inte ens en kommuniststat av det stalinistiskaste slaget komma på tanken att varje medborgare skulle ha en spårsändare där deras rörelser registreras och arkiveras, vilket blir effekten av datalagringsdirektivet och mobiltelefoner.

Bengt Svensson sa...

En effekt av dagens patentregler är ju att den som äger rättigheter också fritt får välja om/hur tekniken når marknaden.
Att det fortfarande inte går att köpa en billig serietillverkad el-bil idag efter 30 års miljömedvetenhet förklaras av att oljebolag konsekvent köpt upp rättigheterna till sådan teknik och lagt i malpåse. Och det gör ju dom rätt i, dom utnyttjar bara dom regler som finns, för att tjäna optimalt med pengar. Så går det när man låter privata bolag styra våra politiker, t.o.m. miljöpartiet saknar miljöpolitik, eftersom dom tycker att det är viktigare att sitta i regeringsställning än att värna om miljön.

Man kan inte få förändring om man inte byter ut dom här politikerna.

Gustav sa...

Martin: Oavsett vilken anledning man kan tänkas ha är Piratpartiet inte ett parti man röstar på för att nå politiskt resultat utan för att sända en signal. Jag tycker synd om dem som faktiskt tror att en röst på PP betyder något.

Ola Nyström: Nej, varken Centern eller Folkpartiet kommer att rösta för legalisering av narkotika eller prostitution. Dessa partier har nämligen partiprogram och valmanifest som upplyser väljarna om hur de kommer att rösta. Piratpartiet kan rösta hur fan som helst, inklusive att legalisera narkotika. Oavsett vad Piratpartisterna än säger är det Piratpartiet som ansvarar för hur partiet röstar, ingen annan, inget annat parti. Röstar man för legalisering av narkotika är det Piratpartiet som bär ansvaret för konsekvenserna, hur mycket än partiledare Falkvinge försöker hävda något annat.

Gustav sa...

Dasko:

Jaså, vad konstigt. Flera av de etablerade svenska partierna driver dessa frågor samtidigt som de även har en politik på andra områden. Hur har du kunnat missa det?

André:

Ingen tvingar väl dig att bära omkring på en mobiltelefon eller att använda Internet? Valet är fritt. (Du har naturligtvis helt fel i sak men om det skulle ligga nåt i det du säger är det ju bara att stänga av mobiltelefonen. Jag lovar, du kommer inte att dö).

Gustav sa...

André:

Endast en person utan livserfarenhet, dvs en typisk piratpartist, kan säga att ungdomsarbetslöshet, eller annan arbetslöshet för den delen, är ett dribblande med decimaler.

Det finns inget som är så knäckande för en människa som att inte känna sig behövd, att inte kunna försörja sig själv och bidra till samhällets utveckling. Arbetslösheten är den absolut viktigaste politiska frågan. Den cynism som präglar Piratpartiet är verkligen som att spotta alla arbetslösa i ansiktet.

E-mannen sa...

Tycker att många av invändningarna mot Rick i Ekots lördagsintervju är giltiga.
Men det här alltså:
"Hur viktigt är det att i skydd av anonymiteten på Internet kunna planera terrorattentat riktade mot oskyldiga kvinnor och barn?"
Det är ju ändå bara rent trollande. . . Resten av ditt inlägg förlorar trovärdighet när du häver ur dig sådant här i slutet :-/

Gustav sa...

E-mannen:

FRA-lagen är till för att skydda riket mot yttre hot, till exempel terrorister. Lagen är inte till för att sätta dit fjortonåriga fildelare. När Piratpartiet motsätter sig FRA-lagen försvårar man arbetet mot terrorism och gör det därmed enklare för terrorister att i skydd av anonymiteten på Internet planera attentat mot oskyldiga kvinnor, barn och för den delen även män.

E-mannen sa...

Gustav: På det sätt som blogginlägget insinueras det att SYFTET med PPs motstånd mot FRA-spaningen i kablarna är att man ska kunna "planerar terrorattentat riktade mot oskyldiga kvinnor och barn". Ett sådant språk är rent trollande då du MYCKET VÄL vet att det INTE är därför som PP motsätter sig FRA-spaningen i kablarna.
Nu har jag förklarat så att tillåmed ett troll förstår. . Nu är det slutmatat på denna blogg.

Gustav sa...

E-mannen:

Jag insinuerar ingenting. Det är Piratpartiet som far med osanning när man hävdar att ett 1984- samhälle är under uppbyggnad och att FRA-lagens syfte är att spionera på befolkningen.

HDR-fotografen sa...

"Hur viktig är egentligen rätten att fritt kunna ladda ner filmer på nätet? Är det viktigare att kunna fildela än att ha ett jobb att gå till?"

Du verkar ju tycka att det är viktigt, för upphovsrätten skiter du fullständigt i.

Robert - 2k sa...

Jag hade egentligen inte tänkt rösta i EU-valet, men bara i syfte att "nolla" 2st röster för PP så ska jag gå och rösta på ett annat parti. Den andra rösten "får" jag av min flickvän... ;)

Gustav sa...

DDR-fotografen: Att du orkar.

Robert: En anledning så god som någon. :)