lördag 16 maj 2009

Maffiastaden Göteborg

Göteborg är Sveriges främsta maffiastad. Göteborg har dock lyckligtvis även Sveriges främsta poliskår, vilket gör att medborgarna inte fullt ut behöver lida av konsekvenserna för Stockholmspolitikernas tafflighet och flummeri.

I veckan dömdes ledaren för det muslimska kriminella nätverket Asir, Süyar Gürbüs, till fem års fängelse för förberedelse till mord. Därmed har Göteborgspolisen på kort tid lyckats göra sig av med de flesta ledarna för de kriminella gängen.

Rade Kotur, spelkungen, dömdes tidigare i år till 14 års fängelse för bland annat anstiftan till mord och ekobrott.

Mehdi Seyyed, ledare för Bandidos, dömdes i april till sju års fängelse för anstiftan till grov samhällsfarlig ödeläggelse.

Denho Acar, ledare för den multietniska organisationen OG, befinner sig i landsflykt i Turkiet eftersom han i Sverige misstänks för anstiftan till grov mordbrand. Eftersom Turkiet inte utlämnar egna medborgare tyckte Göteborgspolisen det var lämpligt att kontakta Migrationsverket för att få Acars uppehållstillstånd indraget. En smidig lösning som innebär att Sverige slipper Acar och inte tvingas betala ett öre för rättegångskostnader och fängelsevistelsen.

Naser Dzeljiljis, ledare för den så kallade Albanligan, har numera muckat från det fängelsestraff på 18 månader han dömdes till för bland annat anstiftan till grovt bedrägeri.

Huruvida presidenten för Angered tigers, Sader Chahto, just nu sitter i fängelse vet jag inte, men klart är att han brukar tillbringa sin mesta tid där.

Ett större antal underhuggare avtjänar dessutom långa fängeslestraff för allt från mord till rån och bedrägeri.

En kort sammanfattning om de kriminella gängen i Göteborg kan du läsa i Göteborgs-Posten (alla uppgifter dock ej aktuella).

Effektivt polisarbete räcker inte för att utplåna maffian. Även domstolarna måste ta sitt ansvar. Göteborgs tingsrätt dömer efter lagboken, vilket innebär att hela straffskalan utnyttjas. Hovrätten för Västra Sverige är dock inte lika samhällsvänlig och mildrar i dom efter dom de påföljder maffiamedlemmarna har med sig från tingsrätten. Göteborgs tingsrätt kämpar i motvind.

Yrkeskriminella personer som Kotur, Seyyed, Naser, Acar och Sader är ett hot mot hela samhället och måste bekämpas kraftfullt. De skall låsas in utan möjlighet att någon gång mer se dagens ljus, alternativt om fängelse inte är möjligt utvisas ur riket på livstid med förbud att någonsin mer återvända. Maffiaproblematiken är importerad till Sverige och löses enklast genom att importen av nya maffiamedlemmar strypes samt att de som redan har lyckats mygla sig in i landet förpassas tillbaka till sina hemländer. Effektivt polisarbete, utvisning och mycket långa fängelsestraff är det som krävs. Polisen gör så gott de kan. Vissa lägre domare gör vad som förväntas. Politiker och högre domare är de som sviker.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hur kommer det sig att dessa herrar (förutom Acar) fortfarande befinner sig här ?

Måste man verkligen tvinga sig till att rösta på SD innan poletten faller ner hos det politiska etablissemanget ?

Gustav sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Gustav sa...

Anonym:

1. Fråga din riksdagsman.
2. Ja, och varför inte redan nu i valet till Europaparlamentet där någon regeringsmakt ändå inte står på spel?

Anonym sa...

Det omskurna barbariet! Det "rena" mansfolken från Mö:s Kroniska våld