tisdag 19 maj 2009

Billigt besök hos tandläkaren, tack regeringen!

Jag var hos tandläkaren idag. En ung söt tandläkare. Jag var tvungen att studera hennes namnskylt för att förvissa mig om att det verkligen stod "Tandläkare" och inte praktikant eller något liknande. Hon kan inte ha varit en dag över 25 (jag kontrollerade naturligtvis saken efter besöket och hon var inte en dag över 25). Hur kan man vara tandläkare om man inte inte ens har fyllt 25 år? Nåväl, åter till ämnet. Jag var alltså hos tandläkaren idag.

Min undersökning kostade endast 500 kr. Egentligen kostade den 650 kr men regeringen har bestämt att Försäkringskassan skall subventionera min undersökning med 150 kr. Tack regeringen!

Vår nya frihetsregering har verkligen gynnat mig. Jag har normalt sett inte särskilt mycket att göra med olika samhällsinstitutioner. Jag arbetar, betalar skatt och sköter mig själv så gott det går. Regeringen har sedan den tillträdde bestämt sig för att gynna mitt beteende genom att sänka skatten på arbete. Det tackar jag för! Idag upptäckte jag även att regeringen har bestämt att subventionera min tandvårdsräkning med minst 150 kr per år. Det tackar jag också för!

Den här gången hade jag inte några hål som behövde lagas. Det var tur. En undersökning bör vilken orutinerad tandläkare som helst klara av med lite assistans från tandsköterskan. Att låta vem som helst borra upp mina tänder är en helt annan sak. Kompetens går före utseende när det gäller tandborrande.

6 kommentarer:

minna sa...

en ung söt rackare vah??? =)
Undrar hur det skulle vara om herr Gustav skulle sätta sig i gynstolen??

Gustav sa...

minna: Varför snackar ni kvinnor alltid om gynbesök? Vi män har det tusen gånger värre vid motsvarande läkarbesök, typ hos urologen. Hur skulle du klara ett sådant besök?

Kvinnor ombeds dessutom ytterst sällan, när de besöker läkaren, att böja sig framåt och dra ner byxorna, samtidigt som läkaren tar på sig ett par latexhandskar och grymtar förtjust, men detta är något alla män från en viss ålder utsätts för så fort de sätter sin fot hos läkaren (lyckligtvis har jag ännu inte blivit utsatt för vare sig det första eller andra). :)

minna sa...

Vilket jävla tjat gustav, typiskt män och deras förkylningar!! Har du varit med vid en förlossning? Klara av ett sånt besök först "lilla gubben" så snackar vi sen!
Blir dock lite faschinerad över vart du bor? Måste vara en jädra trevlig, och en bra vårdcentral i ditt närområde om alla män blir behandlade så! Måste genast skicka sambon på en sådan rutinkontroll.
Vart ligger det?

Gustav sa...

Minna:

Jag har aldrig blivit utsatt för sådan behandling. Du missuppfattade mig där. Det dröjer nog några år till i mitt fall hoppas jag. Graviditet säger du. Jag säger stoppa upp trästicka i urinröret (mannens urinrör), långt in i urinröret utan bedövning. Hur kan du ens jämföra graviditet med en sån behandling? Hur kan du jämföra graviditet med att få en stor hårig läkarhand uppkörd i baken en gång per år? Jag ryser av bara tanken på att detta är vad som väntar alla män. :)

minna sa...

Gustav, jag ger mig! Du är en typisk man och i den här frågan vinner du. Flera hundra generationer kvinnor har försökt bryta ner männens förkylningssymptom och inte lyckats. Så jag gör som mina förfäder och klappar stackars gustav på kinden och säger men usch då vad jobbigt! Jag måste liksom sjunka ner mig till din/männens nivå och låtsas att förstå....=)

Gustav sa...

minna: Jepp, jag är en riktig man...:) Och ni kvinnor vet inte hur en man känner sig när han är förkyld, ni kan aldrig sätta er in i det!