måndag 30 mars 2009

Alltid retar det någon jävel

Alltid retar det någon jävel är lite av denna bloggs devis. I helgen retade jag upp en ung direktörsdotter (utan humor) så till den milda grad att hon tog bort min länk. Mission Accomplished. (Någon annan får gärna på lämpligt sätt kommentera ett annat inlägg, att det bara är lokalvårdarna som är ärliga mot henne när hon jobbar på pappas företag.) Än finns det hopp för flickan, men hon behöver lite tough love för att nå sin potential.

***

Robert tvivlade för en tid sedan på att tillämpad islam är samma sak som institutionaliserad pedofili. Lättare då att klaga på katolicismen. Sådan kritik medför sällan fara för liv och hälsa. En länk bara för dig Robert.

***

Vill du också ha lite uppmärksamhet? Skriv något dumt eller tag kontakt! (Men klaga inte efteråt.)

***

Jag blir mer och mer irriterad på att IFK Göteborg helt ogenomtänkt har valt Joel Almes pekoral Snart skiner Poseidon till ny inmarschlåt. Inte nog med att texten är usel bortom varje beskrivning, den kopplar dessutom ihop alkoholkonsumtion och idrott. Ungdomens nykterhetsförbund (UNF) startar lämpligen en kampanj mot det faktum att barn på Gamla Ullevi förväntas sjunga med i inmarschlåten.

***

Jag har funderat mer på min konsumtionsskuld. Risken är att mitt nettosparande under april till och med juli kommer att uppgå till noll kronor. Dels beroende på ett uppdämt konsumtionsbehov, dels beroende på en allmänt högre utgiftsnivå under våren och sommaren. För månadsrapporternas skull får vi hopps på en stigande börs.

***

Åh nej, hon är tillbaka. Nåväl, det går ju snabbt att radera.

***
President Obamas popularitet har sjunkit som en sten. När han nu storsatsar på kriget i Afghanistan kan han knappast längre ses som en fredsduva ens i Sverige. Det visar sig alltså att Obama inte på något avgörande sätt skiljer sig från George W Bush när det gäller att tillvarata amerikanska intressen utomlands och säkra världsfreden, precis som jag förutsåg.

***
Statsradions program Kaliber ägnar tre hela program åt att granska Sverigedemokraterna. Sverigedemokraterna är ett parti helt utan politiskt inflytande. Varför buggar inte Statsradion Sveavägen 68 istället, särskilt nu när det samarbetas intimt med kommunister? Jag är för övrigt inte så säker på att granskningen av Sverigedemokraterna får önskat resultat. Betydligt värre saker än det jag har hört från bandinspelningarna sägs varje dag på arbetsplatser och vid köksbord runtom i landet. Dessutom minns väl alla fortfarande valstugereportaget inför valet 2002 (då var det borgerlighetens valrörelse som saboterades av statsmedia).

Med Måna och Wanja som rörelsens ledare behövs kanske ingen extra mediegranskning, dom är ju regeringens främsta valarbetare. Ni har väl förresten inte missat Youtube-klassikern Mona Sahlin fifflar, som gång på gång plockas bort från Youtube efter socialdemokratiska påtryckningar men som gång på gång laddas upp igen.

***
Mina odlingsförsök går för övrigt utmärkt och det växer i alla tre krukor.

5 kommentarer:

minna sa...

Sobril någon? Valium? Du odlar väl bara kryddor hoppas jag....

Direktörsdottern sa...

Så du tycker att du är rolig? Jag vet inte vilken typ av humor du har, men det finns andra saker som är roliga. Inte bara din uppenbara brist på takt eller dina respektlösa förolämpningar. Nu bortser jag också från att du hänvisar till mig som en "jävel".

Gustav sa...

minna: Kryddor ja, bara kryddor...eh...

Direktörsdottern:

Lilla gumman, nu är du lite väl hysterisk för att en diskussion skall vara möjlig. Be någon skicka upp en kopp varm choklad.

Clemens Winkler sa...

Jag följer med spänning din kryddodling, men vore det inte trevligt att försöka sig på några tomater också? Bilder på odlingen vore trevligt.

Din tidigare analys av blåvittsången är intressant. Skulle man inte kunna spinna vidare på detta och komma fram till slutsatsen att blåvitt är själva essensen av den i göteborgsandan så självklara smaklösheten? Kalsongklippning, skattefiffel, armkrok med stadens sosseregim och ett silverkedjeprytt tölpgäng från Lindome som hård kärna i supporterskaran - allt pekar på att just blåvitt är det mest pinsamma Götelaborg har att erbjuda...

Gustav sa...

Clemens Winkler:

Du är mycket underhållande. Om du i framtiden även förmår fylla underhållningen med substans kommer du att bli en värdig konkurrent till Sparsamt leverne i min bästabloggtävling. :)

Smaklösheten kan tyvärr, precis som du skriver, ibland vara en följd av Göteborgsandan. Detta förändrar dock inte att IFK Göteborg är Sveriges enda toppklubb, Sveriges bästa fotbollslag genom tiderna samt den enda fotbollsförening folk utanför vår svenska lilla ankdamm känner till.