torsdag 26 mars 2009

Pinsamt dålig låt

Ett litet gäng bestående av fjortisar samt obildat och till största delen arbetslöst folk har skapat en falsk opinion och på så sätt drivit igenom ett byte av inmarschlåt för Blåvitt.

Den nya inmarschlåten, av nån källarmusiker vid namn Joel Alme, heter "Snart skiner Poseidon".

Texten går så här:

När vi går genom staden över broar och torg
med doft av salt ifrån havet minns vi glädje och sorg
och vi minns första gången när änglarna sjöng
hur vårsolen värmde och vintern var glömd

ooooh när vi kastar våra tomma glas
finns det alltid nån med hjärtat kvar
född ur hav och himmel står vi kvar
för vi glömmer aldrig denna stad

vi såg hur du halta'
vi såg hur du sprang
med tårar på kinden och hjärtat i brand
med längtan i bröstet du stod där och sa
snart skiner Poseidon och Blåvitt står kvar

ooooh när vi kastar våra tomma glas
finns det alltid nån med hjärtat kvar
född ur hav och himmel står vi kvar
för vi glömmer aldrig äääänglarnaaa

Jag skäms både som Göteborgare och som Blåvittsupporter när jag läser texten och hör Almes fyllebrölande. Håkan Mild & Co på kamratgården har uppenbarligen mycket dålig smak, och det gör inget, fotbollen är det viktiga, så länge de inte fattar beslut som får alla Sveriges Blåvittsupportrar att framstå som brölande töntar.

Snart skiner Poseidon, heter det. Poseidon är en bronsskulptur. Den skiner överhuvudtaget inte. Joel Alme kan knappast ens ha sett Poseidon innan han bestämde sig för att skriva en låt som heter Snart skiner Poseidon.

ooooh när vi kastar våra tomma glas Det finns ingen anledning att betona alkoholkonsumtionens betydelse för fotbollsupplevelsen. Ytterst få av Ullevis besökare dricker alkohol före match, ett litet antal, främst fjortissupprortrar och arbetslösa Joel Alme-anhängare undantagna.

född ur hav och himmel står vi kvar Hur kan man vara född både ur hav och himmel?

för vi glömmer aldrig denna stad Vi bor i denna stad. Vi är på väg till Ullevi. Varför i helvete skulle vi glömma staden?

Jag vill inte ens gå in på nästa vers. Alla minnen och all glömska/avsaknad av glömska, gör mig alldeles matt. Det är nästan så att jag får en tår på kinden, vilket är sorgligt då det är med stor längtan i bröstet jag inväntar den allsvenska premiären.

Först pariserhjulet och sen det här. Smaklösheten är inte en del av Göteborgsandan. Inte.

2 kommentarer:

Bea sa...

Herre gud hade helt missat det där med pariserhjulet, vilket skämt! Dra ner på budgeten för skola och äldreomsorg i vissa delar av stan för att investera i nått sånt.. That's just too weird.. Speciellt med tanke på att det redan finns ett pariserhjul typ fyra gator därifrån.

Gustav sa...

Joseru Bea, tydligen hade sossepamparna varit på besök i Manchester och där hade dom ett sådant där stadshjul efter londonisk förebild. Jag trodde vi skulle slippa sånt när Göran Johansson lämnade in men tydligen har han fortfarande alldeles för mycket inflytande.