tisdag 31 mars 2009

Ekonomisk ställning 31 mars 2009

Tillgångar och skulder 31 mars 2009

Pengar: 89 736 kr.
Aktiefonder: 52 872 kr.
Aktier: 58 880 kr.

Kortkredit: 1 567 kr.

Summa tillgångar och skulder: 199 921 kr.

Andel aktiesparande: 56 procent.
Andel räntesparande: 44 procent.
Andel sparande i kapitalförsäkring: 7 procent.

Jämfört med föregående månad har nettotillgångarna ökat i värde med 8 128 kr (4, 2 procent). Inget anmärkningsvärt har inträffat. Nysparandet har huvudsakligen skett i Avanza Zero (samt med 200 kr i Robur Ryssland).

6 kommentarer:

Bea sa...

Inte många ören från 200-sträcket nu! Det e ju nästan så du måste fira nästa månad..

Typ köpa mera aktier och sen sitta och mysa åt att du har köpt mera aktier.. ;)

Gustav sa...

Bea:

Jag nöjer mig nog med 200 000 kr. Jag har länge umgåtts med tanken på att ta ledigt från jobbet några år för att kunna ägna mig åt att bygga modelljärnväg på heltid, och nu när jag har en ganska stabil ekonomi är det dags att göra slag i saken. Kanske köper jag en och annan aktie men mera troligt är att jag ropar in ett Märklin-tåg på lördagens leksaksauktion på Göteborgs Auktionsverk.

minna sa...

Wow grattis herrn! Men inte fan ska du få köpa något! Jag har köpstopp och nu har du det också! =) Så enkelt var det....det blir inget jäkla tåg Gustav...=)

Gustav sa...

minna:

Om jag köper nåt av dig påverkas inte vår gemensamma ekonomi ett dugg. Om du t ex skulle vilja sälja lite överbliven hemelektronik skulle jag trots köpstoppet kunna köpa detta av dig, eller hur? För dessa mina pengar skulle du sedan med gott samvete kunna köpa nya gardiner. Visst är logiken solklar? Du behöver bara säga ja. Nå?

minna sa...

Logiken solklar?! Jag känner en viss herr gustav. Jag passar mig för att uppröra honom. Han har ordagrant skrikit och svurit åt mig att jag inte får handla gardiner! Jag har köpstopp! Annars hade jag självklart sagt ja! =)

Gustav sa...

minna:

Jag har lite dåligt samvete för det där. Du gjorde rätt som köpte gardiner.Det har jag tyckt hela tiden men eftersom du var så dum mot mig i boxgate mer eller mindre tvingade du mig till attack. Förlåt. Kanske kan jag få dina avlagda gardiner på köpet nu när vi är överens? Ja? Du får fundera på det över helgen. :)