onsdag 11 mars 2009

Hibbsans grundkurs i privatekonomi

Jag har precis som många andra gått och väntat på fröken Hibbs (Hibbsan, the Hibbs, Lyxfällan-Anna) utannonserade privatekonomiska grundkurs. Nu har den kommit.

Anna Hibbs lär oss följande (tydligen går det inte att länka till inlägg och jag är därför tvungen att stjäla texten i sin helhet, men bloggen finns här):

Använd kontanter! Jag har aldrig haft kontanter överhuvudtaget och levt rövare med mitt kort. Det är då man hamnar i trubbel, för man har ju ingen aning om hur mycket man spenderat. Numera har jag nästan alltid kontanter och vet därmed exakt vad jag har att röra mig med. Jag tar till exempel aldrig med mig mitt kort ut på krogen… Cash is king.

Tänk efter! Om jag vill köpa något tvingar jag mig själv att gå hem och tänka på det under natten. Känner jag fortfarande samma sug i magen dagen efter så köper jag det, men helt ärligt… Det är inte särskilt ofta jag gör det. Man måste lära sig att motstå den där adrenalinkicken som det ger att spontanköpa. Man kan få det på annat håll! Sex är till exempel gratis (för de flesta, annars finns ju alltid Amsterdam rätt nära).

Ät inte kakan och behåll den! Om du ska köpa den där dyra klänningen så får du skippa frisören och två utgångar den här veckan. Prioritera och håll fast vid det.

Se igenom! Vad har du längst in i garderoben? Jag hittar ofta skrämmande lika plagg som jag hade tänkt att köpa. Rensa! Sälj allt som du inte använder. Tänk efter! Behöver du verkligen den där dyra krämen? Får den dig att faktiskt må bättre? Är inte Max Factors mascara lika bra som YSLs egentligen? Många bäckar små…

Tack Anna!

Låt mig sammanfatta. Använd inte kontanter, använd kort eftersom det ger dig bättre överblick. Ha sex istället för att konsumera (om du är attraktiv nog att få det gratis, du skall alltså inte resa till Amsterdam!) Är kakan och behåll den (det är betydligt dyrare att äta kakan och sedan köpa en ny). Anna Hibbs råder oss slutligen något kryptiskt att se igenom. Jag försöker men det är inte så lätt med tanke på bildkvaliteten.

6 kommentarer:

Från konsumera till konsumindre sa...

Det var väl inte så farligt. Lite mindre avancerat än jag trodde kanske. Varför jag nu förväntade mig en avancerad kurs i privatekonomi av Anna Hibbs...

Gustav sa...

Direktörsdottern: Kom igen nu! Det är ju uppenbart att du har träffat fröken Gibbs. Vi vill ta del av lite saftigt skvaller. :)

minna sa...

Men Gustav! Vet du vad jag tror, det är en sex invit till dig!! Häng på nu för guds skull, en sån kalaspingla !

Gustav sa...

minna: Det känns bra att du som kvinna kan bekräfta mina misstankar. Det känns mycket bra. Hmm, hur skall jag nu gå vidare?

minna sa...

Överaska henne med biljetter till en romantisk weekend till Amsterdam???=)

Gustav sa...

Jättebra tips, Minna! (not)