söndag 1 mars 2009

Ekonomisk ställning 28 februari 2009

Tillgångar och skulder 28 februari 2009

Pengar: 87 233 kr.
Aktiefonder: 48 729 kr.
Aktier: 57 151 kr.

Kortkredit: 1 320 kr.

Summa tillgångar och skulder: 191 793 kr.

Det blev aldrig någon sammanställning vid månadsskiftet januari/februari. Utan att ha tillgång till några exakta siffror är det dock troligt att sparkapitalet minskade från årsskiftet fram till och med januari månads slut. Nettotillgångarna ökade dock igen i februari och jämfört med årsskiftet är ökningen 8 538 kr (4,7 procent).

Under februari har två fonder, New Energy och Balkanfonden, sålts av. Nya köp har endast gjorts i fonden Avanza Zero. Pengar har flyttats från Swedbank till Avanza, värdet av kapitalförsäkringen uppgår till cirka 7 500 kr.

Periodens bloggintäkter har i vanlig ordning slussats vidare och efter avdrag för skatt har en get och två kakaoträd köpts via Action Aid. En läsare tjatade till sig gåvokortet för geten men kakaoträden finns fortfarande kvar om någon är intresserad.

Periodens surdeg är naturligtvis Swedbank. Kursen befinner sig nu på så låga nivåer att jag kan snitta ner mig rejält med endast blygsamma insatser. Vi får väl se vad som händer. Antingen är ett Swedbankköp nu lika bra som att ha köpt SEB för några kronor under 90-talets bankkris, eller så kommer innehavet att spädas ut mycket kraftigt efter ytterligare nyemissioner, och eller statliga kapitalinjektioner.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Blanka Swedbank, en bättre idé än att snitta ner.

Gustav sa...

Anonym:

Första swedbankposten köpte jag naturligtvis alldeles för tidigt men redan då sade jag att affären skulle ske på lång sikt och bedömas efter att finanskrisen var genomgången. Huruvida swedbankaffärerna blir lyckosamma eller inte vet vi först om tidigast 2-3 år.

En sak har jag dock lärt mig av hela soppan och det är att chansningar vad gäller enskilda aktier inte riktigt är min starka sida. :)

Molly sa...

Hej


Min sida handlar om hur man tjänar pengar hemifrån. Jag har hittat en sida där man tjänar mellan 80-160 USD per dag genom PPC (kicka på annonser) Mitt eget saldo ligger på ***** efter en vecka klickande. (mycket pengar som är utbetalda)

Du får betalt för klick, blogg samt dina åsikter. Dessutom är det ett socialt nätverk där du lär känna nya människor över hela världen.

Lovar att det är ett riktigt trivsamt ställe på nätet.

Kolla även in hur du kan sasta 6 dollar och tjäna 9 om och om och om igen.


Kolla in min sida missmoney.se och läs mer.

Happy Monday

//M