fredag 30 maj 2008

Trevlig månad - köpa nåt som belöning?

Jag har tjuvkikat lite på räkenskaperna för maj månad och kan, om hänsyn inte tas till lördagens eventuella konsumtion, konstatera att mina nettotillgångar ökat i värde med cirka 10 000 kr, eller 5 procent, jämfört med föregående månad.

Efter den katastrofala starten på året har vi nu sett en rejäl återhämtning de senaste två månaderna. Jag känner fortfarande ingen som helst lust att konsumera. Jag är däremot orolig för att denna frånvaro av konsumtionslust skall resultera i att jag på något sätt betraktas som extra kufig. Ett Xbox-inköp med tillhörande platt-tv samt uppdaterat garderobsinnehåll skulle kanske inte sitta helt fel. Jag inser dock att klädinköp lika gärna kan bytas ut mot offentlig uppeldning av mina pengar eftersom jag både är totalt ointresserad av kläder (nu när det är varmt ute bör vissa av er överväga att bära mindre av dessa) samt saknar öga för mode och smak. Förra sommarens klädinköp ligger för övrigt fortfarande kvar ouppackade i garderoben.

11 kommentarer:

Markus sa...

Dumpa Xbox, köp Wii istället :)

Gustav sa...

markus: Får väl bli båda två då. Xbox på grund av mina favoritspel och Wiien för att få lite motion.

plupp sa...

Det är bra att du vill bidra till den ekonomiska utvecklingen med konsumtion iofs, men om du köper Xbox och platt-TV kommer du ju att sitta där och sitta där ... och ingen mer konsumtion blir gjord! Nä, det är bättre du går på bio och café och så'nt som tar slut och man får börja om med konsumtionen. (Tänk dessutom på fördelarna med att sitta på café jämfört med Xboxen, om vi säger "korta kjolar"). Det är inte heller bra att du låter kläderna ligga i garderoben. Men det ordnar sig förmodligen automatiskt om du sätter dig på café istället för Xbox. Du kan väl börja med ett internetkafé om det känns som ett stort steg från Xbox, annars :-D. Jag garanterar inte kjolförekomsten där, det brukar vara ganska kallt på så'na ställen.

Gustav sa...

plupp:

Tack för tipsen! (Mitt roliga svar utsattes för självkritik och raderades eftersom det fick mig att framstå som en sur gammal gubbe). :)

Poor me sa...

Om alla dina sommarkläder ligger ouppackade i garderoben, exakt vad har du på dig t.ex. nu?

Gustav sa...

poor me: Ett höftskynke. Det krävs en hel del träning för att kunna bära upp ett sådant och vill ju inte göra dig besviken. Tyvärr glömmer jag ofta att blunda när jag passerar spegeln i hallen. Blir lika rädd/ledsen/full i skratt varje gång...jag tror vi kör på den färgade uppassaren trots allt...

Poor me sa...

Nejdå, det ska vara du. Jag lovar att inte skratta. Promise. Kanske gråter jag en skvätt men det beror i så fall på att jag är rörd över din vänlighet. Eller nåt... :)

Gustav sa...

poor me: Ditt skrattanfall är kanske precis den motivation jag behöver för att äntligen skaffa det där gymkortet. :)

Poor me sa...

Muskler är överskattat. Det finns så mycket annat som är viktigare. Humor t.ex. ;)

Gustav sa...

poor me: Nja, jag vet inte det. En manskropp är ju faktiskt riktigt ful även med muskler.

Poor me sa...

Skojar du? Manskroppar är väldigt fina! Bitvis i alla fall. Om det inte vore för manskroppens förträfflighet skulle ingen kvinna stå ut med er.