onsdag 7 maj 2008

Småtråkig börsuppgång

Den här bloggens historia sammanfaller ganska väl i tiden med det kraftiga börsfallet. Jag har vant mig vid sjunkande kurser på aktier och fondandelar och är numera tillfreds med tanken att sparandet kontinuerligt urholkas och att man står och stampar på samma plats hela tiden.

Den senaste tidens börsuppgång har inte piggat upp mig det minsta. Min inställning är ju att börsen snart vänder ned igen och då är det dumt att köpa nu. Det finns i och för sig en viss tillfredställelse även i att se sina aktier minska i värde, men jag föredrar om de står kursmässigt helt stilla.

Jag fann för en tid sedan att jag inte längre hade några likvida medel tillgängliga att köpa aktier för. Av den anledningen har jag under några månader avstått från fondköp och månadssparande. Nu skulle jag kunna köpa på mig någon aktie och lite fondandelar om det inte vore för att det känns så dyrt just nu!

Nej, vad vi behöver är ett rejält litet krig i Mellanöstern som kan skrämma ner börskurserna i källaren, åtminstone tillfälligt. Ahmadinejad, din skojare, varför avfyrar du inte lite missiler mot Israel eller låter några hantlangare smuggla in en smutsig bomb i Tel Aviv. Allah skyddar naturligtvis dig och ditt folk, de rättrogna, mot eventuell vedergällning. Allah står på er sida! Du sviktar väl inte i tron? Följ din övertygelse och du kommer belönas rikligt!

Så där ja. Nu var den saken ordnad. Nu är det bara att luta sig tillbaka, hoppas att Hillary blir president och därmed får möjlighet att uppfylla sitt löfte om massiv vedergällning mot Iran i händelse av en aggression riktad mot Israel. Nu sitter jag med tummen på köpknappen. Atombomber över prästerskapet i Qom kombinerat med finfina aktieaffärer, kan det bli bättre? Att tjäna pengar på att ondskan utrotas måste vara rent orgasmiskt!

4 kommentarer:

fröken sur sa...

Jaha det e den tonen vi skall använda mot varandra! ja förstår ja förstår! dock har ja svårt att bestämma mig för vad som är sämst, köpa meda och sälja efter 4,5% uppgång med en liten vinst, eller inte köpa alls.. information som är alldeles för svår att tyda för mig.. verkligen..

För övrigt bör man aldrig vara för kaxig gustav! Om ja väljer fel aktie nån gång, visst sparka på mig när ja ligger ner det gör absolut ingenting. Men när folk påpekar vilken jävla vinst man precis gick miste om så vill man typ hugga huvudet av deras morsa.

Men du kanske inte tycker om din mamma? I så fall har vi ju inget problem.. ;)

Gustav sa...

fröken:

Ha! Ditt snack om att misshandla mig saknar verkligen all trovärdighet. Med din ynkliga, men till synes nätta och trevliga, kroppsbyggnad vore det som om en mycket liten, men synnerligen irriterande, mygga satt på en ståtlig (vit) gorillas rygg och flaxade med vingarna.

Tillbaka till topic: realiserade förluster borde väl ändå svida mer än realiserade vinster och uteblivna vinster?

Jag har inte reagerat känsomässigt på det faktum att jag inte heller förra gången köpte Meda. Jag har bara konstaterat att jag borde ha handlat. Jag borde ha följt ditt exempel och köpt. Men men, man kan inte gräva ned sig på grund av ett felaktigt beslut. Mitt liv består av en lång rad felaktiga beslut som jag gör mitt bästa att förtränga...:)

fröken sa...

det finns inga vita gorillor.


irriterande? pff.. du låter som mitt x.. aaaaahhahah.. ;)

Sjukpensionären.se sa...

Din blogg är nog snart censurerad i mellanöstern.Tänk vilken potentiell stor målgrupp med miljoner muslimer du gåt miste om!