söndag 25 maj 2008

Ekonomibloggdrottningen (Fru Plupp) och elitekonomibloggen (Sparsamt leverne)

Plupp, den just nu förnämsta ekonomibloggaren alla kategorier (tyvärr Poor me), skriver om bloggande och myntar begreppet "kritisk massa". Det gäller att på något sätt väcka uppmärksamhet för att generera ett stort antal besökare (= uppnå kritisk massa) varpå det sedan rullar på av sig självt oavsett vilka dumheter man skriver (och pengarna rullar naturligtvis in samtidigt).

Denna blogg har som ni alla vet valt en annan väg. Jag strävar inte efter att maximera antalet besökare. Mitt mål är istället att maximera antalet intelligenta och snygga besökare (företrädesvis då kvinnor) och på detta sätt uppnå mina ekonomiska mål. Detta åstadkoms genom att leverera ett stadigt flöde av intressanta och högkvalitativa inlägg.

Egentligen är det synd och skam att man på Sparsamt leverne får ta del av så mycket högkvalitativt innehåll helt gratis. Det känns som om jag bara ger och ger och ger läsarna den ena läsupplevelsen efter den andra utan att få så mycket tillbaka. Vi får väl se hur länge den här bloggen är avgiftsfri. En tusenlapp per läsare och år borde det kosta att ta del av innehållet.

Bloggen håller en mycket hög nivå, det kan vi alla vara överens om. Jag har dock inte obegränsat med tid, ej heller viljan, att ägna hela dagarna åt att pumpa ut kvalitetsartiklar på löpande band. Jag tog därför in NaomiB som gästskribent häromdagen. Unga Fröken B visade sig vara en succé och jag kan härmed meddela att jag tänker låta henne avlasta mig genom att hon får skriva åtminstone ett gästinlägg per vecka fortsättningsvis.

6 kommentarer:

Poor me sa...

Haha det är lugnt, jag håller med dig. Plupps blogg är väldigt bra och läsvärd. Även din förgyller min tillvaro. Men jag försöker ju spara pengar, så finns det någon möjlighet att få lite rabatt på den eventuella avgiften? Några influensasymptom på sistone?

Gustav sa...

poor me: Den som läser bloggen tjänar enkelt in långt mer än 1 000 kr per år genom att följa mina briljanta placeringstips. Trots detta skulle jag aldrig drömma om att ta ut en avgift av dig. Du befinner dig ju nästan på Scarlett-nivå och är som en av bloggens VIP-läsare naturligtvis befriad från alla avgifter. :)

plupp sa...

*ler glatt*, vilken trevlig utnämning som föräras mig, jag blir alldeles glad :-). Det högkvalitatliva bloggandets konst är svår, och särskilt svår om man är så noggräknad med besökarna som du, jag tror du svårligen kan räkna med kritisk massa med de kriterierna, men vad gör väl det?! Men jag undrar liiiite över steget från intelligenta och snygga besökare till ekonomiska mål ... ändå. Aha, du tänker att läsare som uppfyller dessa kriterier kommer att ge gensvar på dina briljanta placeringsfunderingar, på ett sådant sätt så att de blir ännu briljantare (ja kanske rena diamanter)! Jag förstår. Strategin är givetvis gnistrande. Jag är särskilt förtjust i ditt sätt att styra börsen, men jag vill helst att du talar om det lite tidigare, så jag hinner med med placeringarna ;-).

Gustav sa...

plupp: Med ekonomiska mål avses i det här fallet bloggens ekonomiska mål. Jag strävar efter att bloggen inte skall vara en ekonomisk belastning, som den faktiskt är nu. Alla dessa högkvalitativa inlägg fordrar ju en hel del tänkande. Hjärnans drivmedel är socker och jag måste alltså fylla på förrådet extra ofta när jag bloggar. Jag uppskattar mina bloggrelaterade fruktkostnader till cirka 20 kr per månad och det är alltså denna summa jag vill få in med hjälp av läsaravgifterna.

Du har väl lagt märke till att börsen mycket riktigt har gått ned med de 5 procent jag förutspådde när du senast frågade mig om kursutvecklingen? :)

fröken B sa...

Haha, keep dreaming...

Men ja får väll börja blogga på min sida igen snart då så sparsamt levernes blogg's läsare slipper sitta och läsa om naomi-b hit och naomi-b dit hela tiden, höhö.. ;P

Gustav sa...

fröken b: Man får väl ge läsarna det dom vill ha...