fredag 16 maj 2008

Ökning i Kinnevik

Pengarna bränner på mina bankkonton och jag väljer därför att försöka köpa lite aktier. Kinnevik handlas fortsatt med mycket hög substansrabatt samtidigt som det igår kom signaler från ledningen om att egna aktier kan komma att återköpas under året. En substansrabatt över 30 procent kombinerat med återköp av egna aktier brukar vara en god affär för aktieägarna. Portföljen består till största delen av Tele2 och Millicom, riskspridningen är alltså dålig. Framtidsutsikterna för innehavsbolagen är dock det som räknas och när man på grund av substansrabatten i princip får Korsnäs, MTG, Black Earth Farming och lite till gratis anser jag det vara läge att öka. Jag har därför idag köpt ytterligare 50 aktier för 134 kr styck och hoppas på en långsiktigt positiv aktieutveckling.

Huruvida köpet var vältajmat eller inte återstår att se. Jag lade köpkursen något över förväntad kursnedgång (utdelningen på 2 kr avskiljs idag). Under större delen av dagen handlades aktien mycket riktigt över 134 kr men kursen vände ned lite innan stängning. Nåja, jag köper ju mestadels aktier att stoppa i byrålådan så det kan jag leva med.

2 kommentarer:

plupp sa...

Hm, Kinnevik ... har jag inte analyserat, varken fundamentalt eller tekniskt, eller via mina egna matematiska modeller - än. ;-)

Men vem är kvinnan på bilden tro, det är ju varken Scarlett eller Stenbecksan?!?! En ny platonsk åtråvärd kvinna bland stjärnorma? :-)

Gustav sa...

plupp:

Kvinnan på bilden är Sophie Stenbeck, Cristinas yngre syster. Hennes koppling till Kinnevik är inte lika solklar som Cristinas, men hennes bildskönhet kvalificerar henne ändå att vara illustration till inlägget.