måndag 26 maj 2008

SL goes skvallerblogg

Jag tog idag en närmare titt på Blondinbellas framgångsrika modeblogg. Två inlägg fick mig att höja på ögonbrynen (det verkar dock inte gå att länka till ett specifikt inlägg på Blondinbellas mycket hackiga blogg):

1. Blondinbella, som idag förefaller vara 17 år gammal, skriver att hennes ex-pojkvän var 11 år äldre. Om vi antar att detta skedde när Bella var 16 år var alltså peddopojkvännen då 27 år gammal. Vilka oansvariga föräldrar låter sin 16-åriga dotter vara tillsammans med en fullvuxen man? Svar: samma pappa som är hjärnan bakom Blondinbellas blogg. Jag vill kräkas.

2. Blondinbella fick under en duschsession med sin juridikstuderande pojkvän Nils frågan varför hon inte tvättade sina fötter. Bella svarade då: men det rinner ju vatten på fötterna när man står i duschen. Detta svar behagade inte Nils som istället uppmuntrade Bella att tvåla in fötterna ordentligt. Modebloggaren Blondinbella har alltså inte för vana att tvätta sina fötter. Fy så äckligt.

20 kommentarer:

Jeppe sa...

1. Lammkött är det godaste och möraste köttet, dessutom vanligtvis magert.
2. Vem fan tvättar fötterna?

Gustav sa...

jeppe:

1. Jag föredrar gris- och ko- framför lammkött. ;)

2. Jag brukar tvätta mina fötter. Jag ser liksom ingen anledning till varför jag inte skulle tvåla in dom när jag ändå håller på och tvålar in resten av kroppen. :)

s sa...

Jag hittade hit via din kommentar i Finanskvinnans (känner du henne?) blogg.

Blondinbella är ingen modebloggare! Hon vill inte kalla sig för det. Hon "peppar andra unga tjejer och stärker deras självförtroende". Typ.

Kenza skriver modeblogg.

=)

Undra om Kenza tvålar in fötterna.

Gustav sa...

s: Känner och känner, vi hade ett kort, ganska misslyckat, förhållande för en tid sedan. :)

s sa...

Åååå. Alla vill vi veta vem Finanskvinnan är. Eller tja, både vill och inte vill. Men ändå.

Vad tror du om Kenzas fötter?

Gustav sa...

s: Det vill vi inte alls. Det är ju hennes aura av mystik som gör henne så speciell, haha.

Angående Kenzas fötter, slutligen, har jag ju förstått att hon är något slags halvarab. Om det är något araber är duktiga på så är det ju deras konstanta fottvättande inför alla ritualer de går igenom så som moskébesök och toalettbesök. Jag antar därför att Kenzas fötter är rena. :)

s sa...

Kenzas pappa är från Marocko, tror jag det är. Men vadå. Jag tror inte hon går så mycket i moskéer för det. Å andra sidan behöver det ju inte betyda att hon har smutsiga fötter... Hm.

Kenza är i alla fall tio tusen gånger snyggare än Blondinbella. Snygg människa rena fötter?

Gustav sa...

s: Jag är inte snygg men försöker trots det hålla mina fötter rena. :)

s sa...

Och för mig är det tvärtom. Haha.

Nä, nu verkar jag dryg. Det märker jag till och med själv.

Hur gammal är du?

Gustav sa...

s: Jag är snart 30, men min person är väl knappast ämnet i det aktuella inlägget? Jag tycker vi har uttömt fottvättandet grundligt nu och jag föreslår därför att du istället tittar närmare på något annat av mina högkvalitativa inlägg, varför inte det om Oompa-Loompierna eller kanske huruvida jag bör belöna mig själv med en present för mitt duktiga sparande under maj? Detta är nämligen en seriös blogg om ekonomi och politik. :)

s sa...

Haha. Förlåt mig. Det var inte meningen att sabba din image av "seriös blogg om ekonomi och politik" genom att börja diskutera fötter alltför utdraget.

Vad gäller din ålder hade den så klart inget med fötterna att göra, jag var bara nyfiken.

Min kompis skrev till mig "Sonja, jag såg att du var med i tidningen" och skickade en länk till en artikel om Oompa-Loompierna häromdagen. Det är nog allt jag har att säga om indianerna. Jag undrar om den konversationen med min kompis förresten säger mest om min eller hennes humor.

Vad gäller present då, för att kommentera båda dina föreslagna ämnen, så tycker jag absolut att du ska belöna dig själv. Belöning lönar sig. Det är ett av mina motton, skulle jag nog säga. Sen finns det ju så klart olika typer av belöning. Vissa mer välmotiverande än andra, om man nu ska ha sparandet i fokus.

Gustav sa...

s: Jag kanske bör tillägga att du får delta i min politiska och ekonomiska debatt, om du vill, trots att du är kvinna och dessutom ung sådan. (Så länge du vet din plats och uppfyller bloggens läsarkrav vill säga). :)

s sa...

Vadå "trots att jag är kvinna"?

Gustav sa...

s: Med "kvinna" menade jag "av kvinnligt kön", dvs även 14isar får debattera så länge de är över 18 år, det är du väl? ;)

s sa...

Hörru, jag fattar inte. Vad skulle vara så särskilt med att jag TILL OCH MED får debattera TROTS att jag är kvinna/av kvinnlig kön/eller hur du nu vill uttrycka dig? Som att det skulle göra någon skillnad ifall jag är kvinna eller man.

Varför tror du att jag är ung?

Gustav sa...

Sonja: Kvinnor har ju som alla vet lite svårt med logiken, politiken och ekonomien. Lilla gumman måste därför förstå att det inte är självklart att hon får vara med och umgås och debattera på min elitblogg för snygga och smarta människor. ;)

s sa...

Pucko. Pucko.

Gustav sa...

s: Moget, verkligen moget! ;)

s sa...

Sen jag började plugga på universitetet har jag fått helt andra perspektiv på hela genus- och jämställdhetsdebatten. Och att döma av det du svarar mig i dina kommentarer så är det just såna som du som gör Sverige trögt. Och då ska jag säga dig, att jag ofta faktiskt är den som "står på männens" "sida".

Gustav sa...

sonja: Låt mig gissa, hmm, du "studerar" genusvetenskap och/eller sociologi?

Du bevisar för övrigt en viktig punkt angående kvinnor som jag vid ett flertal tillfällen har framfört här i bloggen. Jag säger inte vilken...(Jo, det finns vissa undantag och några av dessa brukar faktiskt läsa bloggen). :)