onsdag 14 maj 2008

Ägna en tanke åt Israel

Den 14 maj 1948 utropades staten Israel av David Ben-Gurion. Idag firar vi 60-årsjubileet av denna händelse. Israel, demokratins fyr i Mellanöstern, har under sina 60 år gång på gång attackerats av sina fientliga grannar men har lyckats slå tillbaka angreppen genom folkets orubbliga vilja och starka tro. Det israeliska folket har skapat en avancerad civilisation i öknen samtidigt som man under hela sin existens har levt under hotet att utrotas av sina arabiska grannar. Detta är sannerligen en enastående prestation! Israel har lyckats värna de demokratiska idealen och respekten för mänskliga rättigheter trots att man under 60 års tid har slagits för sin existens. Låt oss ägna en tanke åt detta fantastiska land och dess tappra folk. Hurra för Israel!

3 kommentarer:

Sjukpensionären.se sa...

Fick mig en tankeställare. Konstigt att dina viktiga politiska inlägg blir okommenterade. Det är bara i Sverige det blir kontroversiellt när man inte sympatiserar med självmordsbombarna!

Gustav sa...

Sjukpensionären:

Det är inte så konstigt om man tänker efter. De flesta besökare kommer hit eftersom sparsamt leverne i första hand är en ekonomiblogg. De är alltså inte intresserade av mina politiska inlägg. De ekonomibloggsbesökare som är ointresserade har ingen anledning att kommentera. De som inte håller med mig avstår som regel från att komma med kritik eftersom de är rädda för att stöta sig med någon. På alla ekonomibloggar är alla hela tiden så gusselulliga med varandra, tyvärr. Jag förstår inte varför. Inte ens rena MLM-bedragarbloggar kritiseras (jag återkommer snart med ett inlägg om en viss specifik MLM-bedragarblogg som vissa kända ekonomibloggare länkar till).

Jag vet sa...

Bra skrivet om Israel - nej, jag tillhör inte dem som gusselullar, däremot försöker jag vara artig o trevlig.