torsdag 22 maj 2008

Gästblogginlägg av NaomiB

Du vet att du är en ekonomibloggare när…
  1. Du äter havregrynsgröt minst 2 gånger per vecka och bloggar om det 4 gånger per vecka. Förberedelseprocessen och tillbehör såsom äpplemos eller kanelanvändande måste alltid beskrivas i detalj.

  2. Du vaknar klockan 06.00 på en torsdagsmorgon och din första tanke är ”ikväll kommer Lyxfällan på tv”.

  3. Du vid allt datoranvändande instinktivt går in på Di.se ”bara för att kolla läget”.

  4. Du upprepar punkt 3 mellan fem till tjugo gånger om dagen.

  5. Du köper aktier i särskilda företag för att ”det kändes bra” och för att du ”tror på företagets ledning”.

  6. Du vid dåligt tajmade inträden i bolag är noga med att poängtera att du sparar långsiktigt och därför inte alls känner dig orolig över den 40%-iga nedgången sen du köpte.

  7. Du har en länklista till andra ekonomibloggar på din egna blogg (om inte finanskvinnan och miljonär innan 30 finns med är du ingen riktig ekonomibloggare).

  8. Du i 3 fall av 10 inte riktigt har full förståelse för en ekonomisk term som någon mer insatt använt. I vartannat sådant fall slår du upp ordet och i dom andra fallen gissar du dig helt enkelt fram.

10 kommentarer:

Gustav sa...

Mycket bra gästinlägg! Jag uppskattar särskilt bilden som visar att du med råge uppfyller bloggens läsarkrav angående intelligens och utseende. Det är också skönt att veta att jag inte är en riktig ekonomibloggare.

Nästa steg är alltså att vi permanenterar din skribentstatus på Sparsamt leverne genom att du betalar mig 15 000 kr svart och i gengäld får en egen inloggning och signatur på bloggen.

Cristoffer sa...

känns bra....jag är helt klart bara en halv ekonomibloggare.

Finanskvinnan sa...

Det var mitt favoritinlägg från NaomiB hittills!

Förutom att jag äter havregrynsgröt för sällan och kollar DI minst dubbelt så ofta som angett stämmer det bra.

Per Penning sa...

Aj - den tog. ;)

bea sa...

gustav. det var dyrt. :)

plupp sa...

*asg*, den var kul. Jag har saker att klara av på den där listan ser jag. Bl a måste jag skriva om havregrynsgröten jag äter varje morgon! Varför skriver jag inte om det?!? Kanske för att jag alltid ätit havregrynsgröt eftersom det passar bra när jag tränar mycket ... det har inte med ekonomi att göra alltså. Men jag måste lägga till den aspekten också. Jag får öka frekvensen på DI-tittandet, och genast sluta analysera bolag innan jag köper aktier. Lyxfällan har jag aldrig sett, jag glömmer bort det varje gång. Hm, kanske för att jag har annat för mig än att glo på TV.

Usch, det känns nästan hopplöst att bli en riktig ekonomibloggare! Man kanske kan avlära sig det man lärt om ekonomi, särskilt vill jag avlära mig de matematiska delarna. Få en chans till? Börja om!?!

Gustav sa...

bea:

Vi får förhandla om det slutgiltiga priset. Det är möjligt att det slutar med en kopp kaffe och två donuts. :)

Ekonomisk fighter sa...

Jeezez...mitt i prick....

Simplicity sa...

Hahahaha!!!
Underbart...

Och en helt korrekt observation!

Är glad att det finns människor med distans här...

Studenten sa...

Jag känner igen mig. Så det var inga nyheter ;)