torsdag 22 maj 2008

Om kvinnor och män

Kvinnor sägs tjäna på att förbli singlar, männen gör bäst i att slå sig ihop med någon, åtminstone med avseende på framtida löneutveckling. Tar man hänsyn till hela privatekonomin är jag inte säker på att detta stämmer. Kvinnor slukar pengar. Det krävs en rejäl löneutveckling, delade boendekostnader och mycket mer för att kompensera för kvinnans, av naturen givna, sinne att slösa bort mannens pengar. Trots detta väljer alltså många män ändå att slå sig i lag med kvinnor. Vad kan detta bero på?

9 kommentarer:

Kerla sa...

Kvinor gifter sig med män för att komma åt deras pengar. Något annat skäl finns väl inte??

Män gifter sig med kvinnor för att komma åt deras förstånd såklart.

Poor me sa...

För att kvinnor är så underbara, vackra, mysiga, oemotståndliga, intelligenta, fantastiska, etc etc. Och försök inte säga emot för jag vet att du håller med.

Gustav sa...

kerla: Vilken betydelse tror du rädslan att dö ensam kan ha?

poor me: Jag håller med när det gäller dig.

Markus sa...

Faktum är att även om det ser ut som kvinnor av naturen är slösaktiga så är det de handlar saker till boet eller familjen medan killar handlar saker till sig själva som t.ex. mobiler, bärbara DVD-spelare etc.
Totala kostnaden för karlars egoistiska prylshoppande ofta överskrider totala kostnaden för kvinnors bo-shoppande.

Det har jag hört iaf, men jag orkar inte surfa rätt på någon oberoende forskning som bekräftar mitt vågade uttalande :) Jag vågar ändå säga att "faktum är"

Gustav sa...

markus: Det är naturligtvis som du skriver, till stor del åtminstone.

Poor me sa...

Nu är jag inte den som faller för smicker, men några poäng plockade du där... ;)

hehe sa...

Om nu killar vill betala för oss eller ge oss presenter så kan man väll låta dom göra det. Man kan ju inte bara tacka nej hela tiden. Sen när ska inte killars viljor respekteras? Man skulle nästan kunna säga att om man tillåter honom betala för saker och ting så gör man honom i princip en tjänst!

Markus har dock en stor poäng i det han säger. Vissa kvinnor håller tydligen inte i piskan så hårt som dom borde..

plupp sa...

För en man betyder en kvinna avlastning, för en kvinna betyder en man belastning. Så det är klart det krävs mycket pengar för att kompensera det.

Gustav sa...

plupp och alla andra intelligenta kvinnor som lämnar kommentarer: Det finns visst ingen gräns på kvickheten och intelligensen när det gäller att fundera ihop fyndiga kommentarer som hånar oss män. :)