lördag 19 september 2009

Tack regeringen!

När regeringen nu utökar jobbskatteavdraget med ett fjärde steg får Sveriges löntagare ytterligare motivation att arbeta, för allas bästa, samtidigt som det blir lite lättare för de med lägst inkomster att få vardagsekonomin att gå ihop.

Om regeringen Reinfeldt, Gud förbjude, skulle förlora mot fifflaren Sahlin blir resultatet omedelbara och kännbara skattehöjningar för landets arbetare. I en sådan situation har jag inget annat val än att minska min konsumtion för att bibehålla, eller kanske rentav utöka, sparkvoten och på så sätt förbereda mig för dystrare tider. Jag kommer inte vara ensam om att agera på det viset. Resultatet för svensk ekonomi blir katastrofalt.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Kommer (s) tillbaka så är det läge att gå ner i arbetstid - fritid blir ju mer värt när arbete kostar mer. Samt naturligtvis att lonsumera mindre...

Gustav sa...

Anonym:

Självklart är det som du säger. Incitamenten att arbeta minskar och eftersom vi människor styrs av incitament blir resultatet mindre arbete.

annami sa...

Ja, eller hur. Lättare att få vardagsekonomin att gå ihop... Men du Gustav, de pengarna hade jag istället gärna unnat skolan eller Sveriges pensionärer att få! Eller en hjälp att minska köer i sjukvården. Jaha, du skojade bara, Ok! Då är det ok.

Gustav sa...

annami:

Du är naturligtvis fri att skänka hela din lön till skolan eller Sveriges pensionärer. Med tanke på att svenskarna redan betalar världens högsta skatter men trots det inte har världens bästa skola tror jag dock inte att det främst är resursfrågan som bör prioriteras.

Att göra det mer attraktivt att arbeta gynnar hela landet, inklusive den offentliga sektorn och pensionärerna. Det är arbete i den privata sektorn som finansierar all offentlig verksamhet. Endast genom att det arbetas mer i Sverige har vi råd att satsa på utbyggd offentlig verksamhet och höjda pensioner. Det är mot denna bakgrund regeringens utökade jobbskatteavdrag skall ses.

Anonym sa...

jag är en av de som hoppas att det blir regeringskifte nästa år och att ingen av allianspartierna blir återvalda. Det är en egoistisk politik som slår på de svaga i samhället som ofrivilligt sjuka och arbetslösa etc.. och ett sådant samhälle vill jag ej medverka till. Arbetar själv inom vården och har sen alliansen tog över fått hemska scheman och arbetsvillkor som arbeta 6 dgr av 7 dgr på en vecka,varannan helg långa arbetsdagar mm..så vi inom desssa yrkesområden har fått det mycket tufft pga besparingar som ska dels bekosta sänkta skatter..och det är ej värt det då det skapar ohälsa så hoppas verkligen det blir regeringskifte och rödgrön majoritet vid nästa val nästa år.