lördag 19 september 2009

Oärliga socialdemokrater sprider dimridåer

Lena Hjelm-Wallén oroar sig i en debattartikel i Svenska Dagbladet för att regeringen Reinfeldt skall regera vidare efter valet 2010 även om regeringen inte erhåller egen majoritet (dvs precis som den socialdemokratiska regeringen Persson gjorde efter valförlusten 2002). Hon menar att regeringen Reinfeldt måste stödja sig på Sverigedemokraterna i ett sådant läge (att Sverigedemokraterna kommer in i Riksdagen är vi överens om) och att detta är oacceptabelt.

Om vi bortser från att det naturligtvis inte är det minsta oacceptabelt att regeringen Reinfeldt regerar vidare med stöd från ett parti svenska folket röstat in i Riksdagen, och vars politik är regeringslinjen i de flesta europeiska stater, finns det ännu en stor brist i Hjelm-Walléns resonemang. Grundlagen stipulerar nämligen att regeringen regerar vidare så länge inte en absolut majoritet av riksdagens ledamöter i en misstroendeförklaring röstar mot regeringen. Socialdemokraterna måste alltså ta hjälp av Sverigedemokraterna för att bli av med regeringen Reinfeldt.

Socialdemokraterna försöker misstänkliggöra regeringen Reinfeldt när det i själva verket är Socialdemokraterna som måste samarbeta med Sverigedemokraterna för att avsätta regeringen efter valet 2010. Anser inte Socialdemokraterna att man skall följa de regler som finns i Regeringsformen? Varför försöker Socialdemokraterna omtolka grundlagen? Varför försöker Socialdemokraterna lura väljarna?

3 kommentarer:

Allianspartisten sa...

Principproblematiken med SD som potentiella vågmästare är precis lika stor för socialdemokraterna och deras rödgröna allians.

Bästa lösningen på problemet vore om Miljöpartiet bytte sida. Trots allt är miljöpartiet inte ett socailistiskt parti.

Gustav sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Gustav sa...

Allianspartisten:

Den bästa lösningen på problemet är att Fredrik Reinfeldt tar in Sverigedemokraterna i regeringen. Kanske kan man då äntligen få stopp på multikultigalenskaperna och den tilltagande islamiseringen av Sverige. Detta kommer naturligtvis inte att ske. Sverigedemokraternas politik på området är nämligen av någon anledning oacceptabel för den svenska politiska adeln, trots att exakt samma politik är regeringspolitik i flertalet länder.