måndag 7 september 2009

"Älskar att spara"

Du är inte ensam om att älska att se hur pengarna växer på kontot. Det finns fullt med folk som du där ute. Citaten nedan är hämtade från ett forum på Internet och är inte speciella på något sätt egentligen, mer än att de visar att det finns ganska många människor i vårt land som liksom du och jag gillar att spara och inte nödvändigtvis tycker att omedelbar konsumtion är det som gäller.

Bullerbyn: "Jag har upptäckt tjusningen med att spara sina pengar istället för att bränna allt på teknik och annat skräp man inte behöver. Någon mer som är som jag och älskar att logga in på sin bank varje månad för att se hur sparkonto, fonder, aktier, pensionsspar m.m. bara växer och växer?"

Sinclaire: "Samma här, dock loggar jag inte in så ofta och "njuter" men tja tillgångar är väl kul att ha.Dock är jag snål så in i helvete, har kollat på ett sånt där psp i snart 3-4 år och det skulle vara kul att ha då jag jobbar borta på trakt, även en sådan liten pc men har alltid kommit fram till att har jag klarat mig än så länge, gör jag nog det utan den fortsättningen också."

Janne888: "Jag är precis som du! Det finns inget bättre än att logga in på sitt bankkonto/aktiekonto och se hur pengarna växer för varje månad! Just nu är jag student (och kommer vara ett bra tag till framöver), och kan tyvärr inte spara så mycket pengar varje månad. Jag tar fullt studielån plus bidrag, samt att jag jobbar lite (får ut ca 2000 kr/mån netto) och sparar hela studielånet (ca. 5100 kr) som jag naturligtvis investerar. (Ja, det går att leva på ca. 4600 kr i månaden, som student, och nej det är inte så svårt. Ibland kan det bli lite mer pengar dock, när det ska köpas kurslitteratur eller så.)Att spendera pengar på onödiga saker, får mig att känna mig olustig. Varje krona jag gör av med, måste jag känna att den verkligen ger värde för pengarna, annars struntar jag i att köpa. När jag ser hur folk omkring mig behandlar sina surt förvärvade pengar, blir jag ibland lite orolig. Fast det är klart, hade alla människor tänkt som jag, hade det varit väldigt få företag som hade kunnat överleva vilket hade resulterat i att samhället hade brakat ihop, och min kära pengahög hade blivit värdelös. En sak som jag har lite svårt att förstå, är hur så många människor kan leva precis på marginalen varje månad. Förstår folk inte att man måste skapa sig en buffert för att kunna betala nödvändiga oförutsedda utgifter? Jag känner flera som lever lön till lön, utan att spara en enda krona. Några dagar innan det är lön, är deras konto tomt och de har inga sparpengar någonstans. Det är en ganska skrämmande tanke! Man vill ju inte prata med dem om det heller, för privatekonomi är ju ett ganska känsligt ämne. Hursomhelst, vad ville jag säga med detta inlägget? Jag vet inte riktigt - förutom kanske att jag älskar att spara pengar, precis som du!"

Optiroc: "Jag gillar att spara. även om det inte går nu när jag studerar, så har jag nytta av mitt intresse nu när inkomsten inte är lika stor som utgifterna...Mitt gamla jobb (kommunalt) kunde jag spara mellan 10-15 000/ månaden.. Då var det som en sport att placera rätt och ställa krav på bra ränta dels på lån och sparande. Nu under studietiden har jag kunnat unnat mig en utlandsresa under sommarlovet (som jag förövrigt var helt ledig på). Samt köpt en ny bil, har dock större delen av pengarna kvar! Den som spar, han har!!Min tankegång är "vill jag ha det, behöver jag det?".. Ett "ja" på båda frågorna leder alltid till köp, annars inte!"

JAE: "jag är också sparoman. Blir mycket lyckligare av att se en pengahög växa än att köpa en massa skitsaker."

Colossus: "Samma här har sparat ihop närmare 350k på kontot"

PerZerk: "Finns inget bättre än att spara pengar. Köper bara något som kan vara bra att ha "

joker: "Japp, jag är likadan. Dock så ser jag det så att syftet med att ha en sparad slant på banken är att jag ska ha råd att göra vad jag vill. Sparpengar ger en resurser att säga fuck off till chefen, köpa en bil kontant, eller dra till Filipinerna över jul OM JAG VILL. Pengar på banken är frihet."

cp barn: "älskar och så att spara jobbar nu och bor hemma sparar 12 000 i månaden och lever hyffsat bra PENGAR GER MIG FRIHET så att jag kan göra vad jag vill i stort sett köpa bil och skulle nog ha råd med ett somartorp med för den delen fast meningen med mitt sparande är att jag iiinte ska llåna så mycket när jag köper kåk och att om en 10-15år ska jag vara eknomiskt oberoende och leva i ett varmt land och hjälpa den fattiga befolkningen"

migga: "Jag gillar att se hur sparkontot växer, jag blir glad av det."

multiwitamin: "Älskar det, speciellt eftersom jag investerade i aktier vid rätt tidpunkt så dom har ökat några tusen på bara några månader, men dom sparar jag på lång sikt: 3-4 så om det skulle gå ner under hösten nu ser jag det inte som någon stor förlust. Är övertygad om att över ett spann på 4 år så kommer jag ha tjänat en hacka."

knut 1: "Är också sparare. Sätter i värdeaktier med rejäl avkastning. Varje vår kommer det en slant, som räcker till att sätta guldkant på tillvaron i flera månader."

TANSTAAFL: "Det är lättare att göra bra köp, få bra räntor på lån etc om man har pengar. Det är också lättare att tjäna pengar på investeringar osv om man redan har pengar. Framförallt behöver man aldrig utnyttja dyra krediter för köp av t ex TV eller dylikt. Därmed är sparande bra och jag blir också glad av att spara. Ett sparande ger trygghet, handlingsfrihet och möjligheter.Jag har sparat/investerat i många år och idag har jag avkastning av sparande som vida överstiger mitt totala sparade kapital för säg 10 år sedan, och det känns ju bra. Sparande är kanon!"

6 kommentarer:

Herr K sa...

Den som spar, han har. Den som inte spar har snart inga pengar kvar!

Enkelt och fånigt, men säger allt.

Anonym sa...

Oroligt i Götet, trodde du var inne och bloggade.

Lägg ut några bilder på senaste händelserna och du drar nya läsare - mera kosing

Gustav sa...

Anonym:

Reklamintäkterna skänker jag ändå alltid till välgörande ändamål (inkl den skatt jag förväntas betala), nu senast blev det några getter och kakaoplantor hos Action Aid.

Dessvärre misslyckades mitt maktövertagande, som ju hade löst problemen med oroligheterna i Göteborg en gång för alla. Jag får därför föra kampen ensam på gatorna, tänk: Charles Bronson. Eventuellt kanske nåt av ynglen får yttra sig här i bloggen, kanske blir det även lite bilder. :)

Imperiet sa...

Denna är bra:

"Japp, jag är likadan. Dock så ser jag det så att syftet med att ha en sparad slant på banken är att jag ska ha råd att göra vad jag vill. Sparpengar ger en resurser att säga fuck off till chefen, köpa en bil kontant, eller dra till Filipinerna över jul OM JAG VILL. Pengar på banken är frihet."

Bästa kommentaren, frihet är precis det jag söker iaf.

Gustav sa...

Imperiet:

Frihet och trygghet, trygghet och frihet. Två sidor av samma mynt. Jag vill ha dem båda. Därför sparar jag.

Imperiet sa...

Själklart vill man ha båda, men som du säger så ger det ena det andra. Har du tryggheten så får du ju friheten.