söndag 29 juni 2008

Nu är budgeten för juli klar

Det budgeterade sparandet för juli uppgår till 6 721 kr. Jag har dock varit snäll mot mig själv och tillåtit en rejäl summa för "mat ute" samt förmodligen överskattat mina resekostnader en del. Dessutom finns det poster för t ex "hushåll", "möbler/inredning" och liknande som jag alltid tilldelar en summa pengar, trots att jag kanske inte kommer att köpa något sådant. Mot denna bakgrund får sparmålet ses som en lägstanivå, en gräns jag inte får underskrida. Å andra sidan dyker det ofta upp oväntade utgifter.

Den budgetpost jag sällan lyckas särskilt väl med kallar jag "presenter/gåvor". Jag har svårt att hålla reda på när folk fyller år vilket gör att dessa utgifter dyker upp lite slumpartat. Om jag bjuder någon på middag, bio, kaffe eller liknande hamnar utgiften under denna budgetpost och sådana bjudningar är naturligtvis också svåra att förutse.

6 kommentarer:

Finanskvinnan sa...

Jag tycker det verkar vara en bra budget.

Angående folks födelsedagar kommer jag aldrig ihåg dem. Det var ett problem tidigare, eftersom jag då (i bästa fall) fick veta en vecka i förväg.

Nu har jag lagt in varenda person jag känner i min google calendar som jag har på samma konto som mailen, och så skriver jag t ex "Gustav fyller år 1/1, född 77" en vecka innan med repetition en gång om året. Ett mail skickas ut när det närmar sig och problemet är löst!

Gustav sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Gustav sa...

Finanskvinnan:

Det var ett bra tips! Men jag är lite förvånad över att du låter Google ta del av en så stor del av ditt privatliv i och med att du verkar använda alla deras tjänster. Google får ju veta allt om dig och det Google vet vet amerikanska myndigheter, samt myndigheter i de länder Google har verksamhet. Google specialanpassar t ex sina system för att Kina skall kunna övervaka internet mer effektivt.

Kort sagt: Vad hände med den paranoida finanskvinnan? :)

(Jag vet att jag har lovat att inte diskutera FRA-lagen mer men jag kunde inte hålla mig).

Poor me sa...

Om du känner att du har för mycket pengar i presentposten kan jag upplysa dig om att jag snart fyller år...

Gustav sa...

poor me:

Jag har redan köpt en riktigt fin present till din 30-årsdag. Tyvärr vet jag inte till vem jag skall skicka den så jag antar att jag får använda den själv istället.

Poor me sa...

Nej men inte ska väl du tvingas att använda den själv! Nej lägg den bakom stenen i närheten av den stora granen. Du vet bakom den där livsmedelsbutiken. Så kommer jag dit och hämtar den. Blir perfekt!