lördag 21 juni 2008

Varning för Posten!

Underbara Finanskvinnan uppmanar nu folk att använda sig av vanlig hederlig post vid kontakt med journalister, när man till exempel vill tipsa om att en viss myndighet bryter mot lagen.

Hennes tanke är god, om än enfaldig. Man måste naturligtvis utgå ifrån att brevbäraren och andra som har tillgång till postsändningar tar tillfället i akt och läser igenom posten innan den når adressaten. Därefter samlas denna information i stora register som enbart staten, dvs Postens ägare, har tillgång till.

Det är synnerligen imbecillt att tro att man kan skicka anonym post till tidningar utan att staten först läser igenom denna post. Kan man inte bara låta bli att underteckna sitt brev, frågar då vän av ordning? Jo det kan man, men eftersom du ändå kommer att lämna DNA-spår någonstans på brevet får staten ändå reda på vem som har skrivit brevet. Man kommer nämligen att korstesta ditt DNA-spår mot PKU-registret och den vägen få fram din identitet.

Vad gör då staten av all information som samlas in genom att landets brevbärare tjuvläser posten? Man samlar den naturligtvis på hög, vilket är nog så allvarligt. Dessutom upprättar man personakter över samtliga medborgare där bland annat diverse personliga åsikter, uppgifter om sexuallivet samt skostorlek ingår. Denna information finns sedan tillgänglig för arbetsgivaren om du söker ett jobb nånstans. Landets arbetsgivare finns självklart inte med i systemet eftersom de som tack för att de inte avslöjar allt har exkluderats. Brevbärarna och deras familjer har också exkluderats ur systemet eftersom det annars vore lätt för dem att ta kontakt med en journalist och avslöja hela konspirationen. Ett lagbrott och en stor konspiration som tusentals personer är inblandade i skulle bli svår att hemlighålla om brevbärarna inte belönades för sin brottsliga nit på detta sätt. Brevbärarna är inte vanliga svenska medborgare i statens tjänst utan ondskefulla och maktfullkomliga tjänstemän som hatar vanligt folk och vill veta vad du gör i sängkammaren.

2 kommentarer:

kunde inte låta bli sa...

Haha, och du tror på fullaste allvar inte att finanskvinnan redan vet detta om posten?? Självfallet sitter hon sedan länge hemma med latexhandskar och desinfektionsmedel när hon skriver sina brev. Och istället för att slicka på frimärket använder hon sig av klister, importerat från polen (visserligen oekonomiskt men det e smällar man får ta när ens anonymitet står på spel).. Och ibland när hon känner sig lite vild och skriver extra hemliga saker använder hon sig förmodligen av förvrängda pseudonymer också såsom "finanstjejen"..

Det här är dagens Sverige. Man kan aldrig va försiktig nog! ;P

Gustav sa...

Miss kunde inte låta bli att i vanlig ordning få en helt vanlig liten kommentar att innehålla ord som finanskvinnan, latex, slicka och vild. Det tackar vi för! :)