måndag 16 juni 2008

Att slösa är lätt

Så här i sommartider händer det emellanåt att jag tar ut en semesterdag eller två. Man märker snabbt hur ofantligt mycket enklare det är att slösa bort pengar när man är ledig. En arbetsdag är upprutad på ett sätt som gör att jag ofta varken vill eller kan köpa något överhuvudtaget.

Jag inser hur lätt det är att slösa bort hela lönen på ingenting. Jag har vant mig vid ett relativt högt sparande det senaste året. Det är ingen ansträngning att avstå från konsumtion. Men man återfaller lätt i gamla mönster. En glass här, en kopp kaffe där, en lunch på stan, en helt onödig väska för returpapper och helt plötsligt är 500 kronor borta. Jag kan inte ens handla mat längre utan att slösa bort en tusenlapp. Igår övervägde jag till och med att skaffa mig ett stormkök för 499 kr bara utifall att zombierna någon gång tvingar ut mig på överlevnadsvandring i skogen. Jag nöjde mig dock med ett praktiskt bestickset. Stormköket får vänta till dess jag hunnit beväpna mig med kofot och hagelbössa. Man måste ju faktiskt ta sig ut i skogen innan man har någon nytta av stormköket.

4 kommentarer:

Sjukpensionären sa...

Jag kom på mig själv när jag köpte en coca-cola och efteråt tänkte att nu har jag druckit upp 10.90. Något fruktansvärt har hänt inom mig (:

Destinationmiljonär sa...

Ett gott skratt förlänger livet och då förlängde du just mitt liv med många år med ditt stormkök! :)

Jo man köper väldigt lite när man jobbar, blir som bara den nödvändigaste.

bea sa...

aaa... vildmarksverktyg! klassiska fällorna för ens privatekonomi.. been there, done that liksom.. ;)

Gustav sa...

sjukpensionären: Det känns inte mycket bättre att köpa en aktie och sen se den minska i värde. Colan ger åtminstone en tillfällig sockerkick!

destinationmiljonär: Är man inte förberedd kan man lika gärna hälsa hem direkt vid ett utbrott.

bea: Herr R kanske tar med dig ut i skogen nån gång, om han är en riktig man vill säga, WCR tyder ju på motsatsen...(inte alls svartsjuk). ;)