måndag 23 juni 2008

Aktie nr 6 på gång

Just nu har jag cirka 100 kr tillgängliga för aktieköp (pengarna på buffertkontot räknar jag inte). Däremot blir cirka 10 000 kr tillgängliga i samband med onsdagens löneutbetalning. Med risk för att verka komisk lutar det i dagsläget åt att jag köper ytterligare en aktie på en fallande börs (stödet från alla andra inkompetenta ekonomibloggare som gör likadant värmer men är förmodligen inte mycket värt).

Den här gången lovar jag att köpa på den absoluta bottnen och att vi sedan har att se fram emot en 40-procentig uppgång inom 2 år.

6 kommentarer:

Sjukpensionären sa...

Bara vänta tills folket får masspsykos och börjar köpa igen. Du kanske kan initiera den?

Ingen rolig syn idag på aktiedirekt.

Gustav sa...

sjukpensionären: Jag leder. Folket följer.

sås sa...

Vilken? d e ju ingen idé att du sitter här och bloggar om aktier om vi inte får veta vilken d e och när du går in så vi kan hacka på dig sen när den gått ner... eller ööh d kanske bara e ja som känner så? :D Ja ligger iaf all-in i ett bolag och går du in i samma äger du mig totalt eftersom kursen gått ner 20 jävla procent sen ja köpte typ.. Och det hade ju ändå vart kul för dig liksom? ja känner att ja kan bjuda på den.. lite tröst i ditt dagdrömmande om ekonomiskt intresserade tjejer som du e för chicken för att approacha (här kör vi svengelska rätt upp och ner, funkar skitfint)..

Eeeh.. inte för att ja har nånting me saken att göra alltså men... ;)

Gustav sa...

sås:

Jag har ju min strategi färdig, alltså är de möjliga aktievalen ganska få.

Det behöver dock inte bli en aktie. Det kan bli fonder, XACT Bull eller bankkontot också.

Om Erin hade bott i Sverige och jag hade varit en framgångsrik snygging hade jag inte alls varit för feg för att approacha henne. Så det så. Dessutom finns det en fördel med att vara feg. Man slipper bli nobbad.
:)

ekonomisanering sa...

klart hon inte nobbat dig, (ler)

Gustav sa...

ekonomisanering:

Hon är naturligtvis upptagen, vilket är synd, jag gillar ju äldre kvinnor. ;)