lördag 18 juli 2009

Baader-Meinhof-ligan i svensk tappning

Domen mot de tre unga kvinnor, Rebecka R, Hanna S B och Nathalie N, som står åtalade för den grova misshandeln mot Sverigedemokraternas pressekreterare och dennes flickvän, faller 22 juni. Södertörns tingsrätt har bedömt att häktningsskäl inte längre föreligger och har släppt samtliga tilltalade på fri fot.

I onsdags misshandlades en 31-årig man grovt utanför Alviks tunnelbanestation sedan han försökt förmå två ungdomar att sluta klottra. 31-åringen höggs med kniv i ryggen efter att ha försökt fly från platsen.

På torsdagen slog polisen till mot en lägenhet i Bromma tillhörande en av de två männen som misstänks för misshandeln i Alvik. Vid tillslaget påträffades en vapengömma. Macheteknivar, knogjärn och ett skjutvapen beslagtogs. Utöver de två personer som misstänkts för attacken vid Alviks tunnelbanestation vistades ytterligare två personer i lägenheten, däribland Rebecka R, som ju nyligen blivit släppt ur häktet för misshandeln av Sverigedemokraternas pressekreterare.

Åklagaren försökte i rättegången mot de tre kvinnorna visa att dessa tillhörde den vänsterextrema våldssekten Revolutionära fronten. Kvinnorna nekade till detta.

De personer som greps i samband med tillslaget mot lägenheten i Bromma misstänks av polisen för förberedelse till grov misshandel. Polisen försöker klargöra vem eller vilka som är gruppens måltavla.

På kort tid har alltså personer med koppling till Revolutionära fronten gripits för grov misshandel av en hög politiker, grov misshandel av en förbipasserande samt påträffats i samband med en vapengömma och gripits misstänkta för förberedelse till grov misshandel.

Man får utgå ifrån att polisen inte har lyckats utreda samtliga brott som dessa personer har utfört. Mörkertalet är helt säkert mycket stort. Det står ändå klart att det i Sverige finns en vänsterextrem gruppering som mycket medvetet använder sig av våld för att uppnå politiska syften. Såväl politiska motståndare som oskyldiga förbipasserande attackeras. Vapendepåer upprättas dessutom. Det handlar om svensk inhemsk terrorism. Sverige har nu fått vad som kan liknas vid Baader-Meinhof-ligan i ett tidigt stadium.

Svenska socialister har det inte lätt. Med en borgerlig regering bör de ha insett att Sverige inte utvecklas i riktning mot det socialistiska drömsamhället. Detta kan skapa depression och vrede hos vilken arbetsskygg liten flicka med en professor till mamma som helst. När dessa bortskämda individer inser att de aldrig kommer att få folkets stöd med demokratiska metoder överväger de att istället använda sig av våld som påtryckningsmedel. För de flesta socialister är våld inte en acceptabel lösning, men det finns uppenbarligen ändå en hel del socialister som inte drar sig för någonting.

Jag skulle tro att polisen har stoppat just denna terroristcell på ett ganska tidigt stadium. Med tanke på hur exceptionellt lite uppmärksamhet hela ärendet har fått i media konstaterar jag ändå att samhället i stort inte ser särskilt allvarligt på problematiken. Grogrunden för fortsatt terrorism finns fortfarande och en inte alltför vågad gissning är att valåret 2010 riskerar att gå till historien som det år då vänsterextremisterna på allvar visade vad de är kapabla till, såvida inte hela samhället tydligt visar att nu får det vara nog. Statsministern har t e x ännu inte uttalat sig trots att en pressekreterare i ett politiskt parti grovt blivit misshandlad för sina politiska åsikters skull.

Det som framförallt talar mot att Revolutionära fronten och dess terrorceller kommer att uppnå resultat är att medlemmarna i Revolutionära fronten är sällsynt inkompetenta. Det säger sig självt att man inte kan skicka ut småflickor för att genomföra attacker eller misshandla vanligt folk om man vill nå sina mål. Fega är de dessutom. Det behövs inte 10 personer för en misshandel, som i fallet med pressekreteraren. Baader-Meinhof-ligan ägnade sig säkert heller inte åt att klottra, vilket ju bara kan få som resultat att dra åt sig polisens uppmärksamhet, precis som också skedde i fallet Alvik. Det är tur i oturen att den svenska extremvänstern är både feg och inkompetent. Låt oss dock hoppas att regeringen får bukt med ungdomsarbetslösheten så att de 30-åringar som utgör Revolutionära frontens ledarskikt snart kan få sitt första jobb och därmed inte längre behöver leka revolutionärer på gator och torg.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag fick just mitt inlägg i ämnet i Aftonblaskan struket..
Det är, t o m där, strengstens verboten att påpeka att överklassen hyllar våldverkare.
Professor R hade ju uttryckt sin glädje över sin nevös modiga handlande...
//WR

Gustav sa...

WR:

Dansprofessorn ifråga bär med all säkerhet största skulden till sin dotters misslyckanden. :)

Wiseman sa...

Nu är det väl också så att stenkastarslöddret som blev skjuten i Göteborg 2001 är son till en professor i medicin. Den gode professorn var ju oerhört kritisk till polisen i en tv-debatt minns jag.

Wiseman sa...

Apropå min tidigare kommentar: http://www.riksutstallningar.se/upload/Utst%C3%A4llningar/Toppm%C3%B6tet/story16.pdf

Gustav sa...

Wiseman:

Det känns ändå skönt att både den skjutna läkarsonen från Göteborg och den tidningssnattande dansprofessorsdottern dömdes till förhållandevis långa fängelsestraff. Jag tvivlar på att professor R hade förväntat sig årslånga fängelsestraff för dottern och dennes kompisar, professorn såg nog på hela händelsen som ett "busstreck".