måndag 6 juli 2009

Sopor

Misslyckandet med möbeln tvingade mig att vidtaga drastiska åtgärder. Utrymmesbrist orsakad av den nya möbeln fick mig idag att montera ned anordningen jag brukar hänga tvätt och förvara kläder på. Dessa kläder måste istället få plats i byrå, garderober och klädkammare, vilka i sin tur måste rensas på skräp för att kunna hysa mera skit. Ett tiotal kassar med kläder och annat skräp har idag därför slängts i soporna och det är numera möjligt att se golvet i min klädkammare. Ett tag övervägde jag att promenera iväg 50 meter till en sån där klädinsamlingscontainer, men jag bestämde mig ganska snart för att det var närmare till sopnedkastet.

Träningsvärken från gårdagens möbelmontering sitter fortfarande i. Jag kom knappt ur sängen i morse. Det är helt obegripligt att folk är så snåla att de väljer att köpa omonterade möbler på IKEA för att spara några hundringar och att IKEA har framgång med denna affärsidé. Aldrig mer...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Apropå "möbler" och sparsamt leverne.
Idag kom det reklam från ett företag som försöker kränga utomhusspan, dvs uppvärmda stora badkar för året-runt-bruk.
Man anger att ett sånt tar ju bara ca 3000KhW/år, en petitess alltså.
(3000x1.50 = SEK 4500/år)
För oss som inte precis badar i pengar är detta mycket!
Vi använder t ex 5000kWh för hela huset, 200kvm, i total årsförbrukning..
Nån som nämnde energibesparing?
//WR

Gustav sa...

WR:

Energipriserna lär dessutom stiga betydligt på lång sikt. Borde man förresten inte betala något slags straffskatt på sådana utomhusspan eftersom man utsätter sina grannar för en ofta inte helt angenäm utsikt?

Fru S sa...

Med tanke på vad skillnaden i pris är mellan tex MIO och IKEA väljer i alla fall jag att ligga på golvet på alla fyra och svära över att inget verkar passa i flera timmar tills man tillslut lyckats fått ihop den där jävla möbeln man köpt. Bara för att inse att man glömt satt i någon liten plugg eller skruv på något ställe som man inte kommer åt om man inte skruvar isär skiten igen. =)