fredag 10 juli 2009

Rasisternas klagorop

Den muslimska världen reagerar med vrede mot Tyskland sedan en rysk invandrare mördat en egyptisk kvinna i Dresden. Muslimska organisationer och muslimska stater kräver att den tyska regeringen ber om ursäkt för det som har hänt.

Låt mig först konstatera att det som har inträffat naturligtvis är djupt tragiskt. Den tyska regeringen har dock inget som helst ansvar för de handlingar enskilda kriminella utför.

De klagorop som nu kommer från den muslimska världen börjar bli något tröttsamma att lyssna till. Det är alltid västvärlden och de kristna som skall be om ursäkt. Vi skall be om ursäkt för att vi är islamofober rent allmänt. Vi skall be om ursäkt för att tidningar publicerar karikatyrer på en pedofilprofet. Vi skall be om ursäkt för korstågen. Vi skall be om ursäkt för Israel. Vi skall be om ursäkt för Irak och Afghanistan. Det finns inga gränser för vad vi som kristet västerländskt kollektiv skall be om ursäkt och ta ansvar för.

Notera, och detta är mycket viktigt, att den muslimska världen ALDRIG ber om ursäkt för något. Det går bra att kräva att Tyskland ber om ursäkt för ett mord på en muslimsk kvinna men när västerlänningar kidnappas och i Allahs namn avrättas i Irak, Afghanistan, Pakistan, Indien, Indonesien m fl stater ja då hörs inga beklaganden från de stater och organisationer som skriker ut sin vrede mot serieteckningar eller enstaka förvirrade ryssar.

När hundratusentals svarta sudaneser mördas av islamistisk milis i ett rasistiskt blodbad i Sudan hörs inga ursäkter från den muslimska världen, som istället bjuder in den ansvarige och folkmordsanklagade presidenten i Sudan till Arabförbundets toppmöte. Den muslimska världen är så upptagen av att skrika ut sitt hat mot Israel att den inte hinner öppna munnen för att fördöma våldet i Pakistan. När islamistiska terrorister dödar oskyldiga i Indien, Thailand, Filippinerna, Marocko, Algeriet, Irak, Afghanistan, Somalia, Spanien, England, Ryssland, Indonesien eller Iran, ja då är det knäpptyst. Lika tyst är det om kvinnornas situation i den muslimska världen. Att homosexuella i Irak avrättas genom att deras skinkor limmas igen skrattas det mest åt. Att mänskliga fri- och rättigheter hela tiden kränks är inget som uppmärksammas. Nej, vad är väl allt detta i jämförelse med några karikatyrer av en sedan länge avliden profet och mördare?

Visst finns det saker att be om ursäkt för i västvärlden. I jämförelse med de illdåd som varje dag utförs i den muslimska världen har vi dock inget att be om ursäkt för.

Det är rasism som ligger bakom de muslimska staternas och organisationernas olika reaktioner när det är muslimer respektive icke-muslimer som mördas. Muslimer är helt enkelt mer värda. Koranen är tydlig på den punkten.

3 kommentarer:

KG sa...

Tja, råkade hamna här vi svd länkarna...
Vill bara säga att du har rätt i en del men...
Du har rätt i att ingen i de diktaturiska arabländerna (regeringarna) bör öppna mun när det gäller rättvisa, människovärde och kräva ngt överhuvudtaget. Vi är många hederliga muslimer som behandlats värre under många år av dessa tjuvar som kallar sig muslimer.
Att du inte hör och ser fördömmanden från muslimer av terrorister (kalla de va du vill, islamister, nationalister...) beror nog på de kanaler/källor(media) du uppdaterar dig ifrån.
Vad tror du folket i Irak (90%) muslimer, som slaktas av terrorister dagligen tycker och tänker?
Miljoner muslimer har hamnat mellan två onda sidors eld, då är det fel vilken sida du än väljer.
mvh
en muslim som ser o är trött på dubbelmoral o hyckleri från alla sidor

Gustav sa...

KG:

Jag tror helt säkert att muslimer inte gillar att dödas av muslimer.

Mitt inlägg däremot, handlade mera om vad muslimer tycker om muslimer som mördar icke-muslimer.

Allt dödande som sker i Allahs namn runt om på jorden har stöd i Koranen och haditherna. Muhammed var en ond man, en pedofil och mördare, en stråtrövare och antisemit, en erövrare och våldtäktsman. Det säger sig självt att när en sådan ond människa skall fungera som föredöme för andra människor så går det snett.

Fru S sa...

Det kanske inte är så konstigt att många människor i västvärlden har fördomar mot muslimer!