lördag 22 november 2008

Lördag i Göteborg

Det gick inte att skjuta på det längre. Jag införskaffade därför ett par nya skor idag. Dom kostade 1 400 kr och återigen blir jag diskriminerad i egenskap av man. Damskor är betydligt billigare.

Sporrad av skoköpet höll jag på att spontanköpa en vinterjacka på KappAhl (trots att jag bestämt att det inte blir någon ny jacka i år) när Janne Josefsson trängde sig förbi. Jag kom alldeles av mig och stod en stund och iakttog skjutjärnsjournalisten samtidigt som jag låtsades titta på tröjor. Hans teknik i klädbutiken liknade den i Debattstudion. Han ryckte åt sig ett plagg, granskade det, hängde tillbaka, gick snabbt vidare, ryckte åt sig ett plagg, granskade det, hängde/slängde tillbaka plagget och upprepade. En fascinerande uppvisning!

Göteborg är verkligen en liten stad. Bara en kort stund tidigare såg jag Thomas Wernersson. Nu fattas Oldsberg, Hysén och Sjöberg så har man sett hela den Göteborgska kändiseliten på samma dag, tänkte jag.

Apropå kändisar. Det är miljardärsbröllop i stan. Jag passerade förbi Tyska kyrkan men såg ingenting vare sig på framsidan eller på baksidan. Bara staket som stod redo att spärra av området några timmar senare. Lisa Persdotter har anklagats för att gifta sig på grund av pengarna snarare än kärlek. Jag vet inget om det aktuella fallet. Däremot har jag full förståelse för att en 28-årig kvinna kan falla för en 60-årig man om mannen i fråga har varit i rymden, varit med och byggt upp Microsoft, umgåtts med alla möjliga människor jorden runt och dessutom har resurser att fortsätta bjuda på upplevelser livet ut. Charles Simonyi har säkerligen mer än pengar att erbjuda.

Efter rundturen kring Tyska kyrkan gick jag genom Brunnsparken. En mängd konstiga vänstergrupperingar demonstrerade där och jag fick armbåga mig fram. Jag var på väg att gå fram till en grupp piketpoliser som samtalade en bit bort för att klaga, men avstod när jag hörde en av poliserna säga: "Vi får helt enkelt ställa oss på rad, gå arm i arm och rensa bron även om det inte lär bli populärt". Hemma vid datorn igen läste jag att det handlade om en motdemonstration mot ett Sverigedemokratiskt torgmöte som skulle hållas en stund senare. Med tanke på utfallet i bloggens opinionsundersökning är det kanske inte helt orimligt att anta att även några läsare befann sig på plats.

Bilderna nedan visar Tyska kyrkan (Christinæ kyrka) sedd från Södra hamngatan respektive Köpmansgatan.


4 kommentarer:

plupp sa...

Är damskor billigare?!? Det skulle jag vilja se (köpa) ... de jag lurar på nu, ett par högskaftade, mycket sköna mockastövlar, med mycket hög klack, 1200. Ganska billigt för den typen, trots allt.

Gustav sa...

plupp: Ja, du skriver ju själv att du får ett par stövlar för bara 1200 kr. Jag fick ett par vanliga skor för 1400 kr. Damskor är alltså billigare. :)

plupp sa...

Ahhh ... du antar linjäritet, eller i alla fall någon slags positiv koefficient mellan lädermängd och skodon, mellan stövlar och skor! å ingenjörskt! Så är det kanske för herrskor och -stövlar, men inte för damdito, för de räknas nämligen alla till "fotbeklädnader", och har inget med lädermängd att göra :-D

Gustav sa...

plupp: Jag gör också ett antagande om att eftersom kvinnor köper 2-3 par skor i månaden i genomsnitt är det ett måste att dessa skor är billigare än mannens om det hela överhuvudtaget skall gå ihop ekonomiskt. :)