fredag 21 november 2008

Miljöhysterin har gått för långt

När jag idag kom hem till min lägenhet efter jobbet var temperaturen 18 grader. 18 grader! Tidigare hade jag möjlighet att själv reglera temperaturen på elementen men det går inte längre, det allmännyttiga bostadsbolag som är min hyresvärd har nämligen bytt ut termostaterna på samtliga element och jag får därför nöja mig med den, låga, temperatur cheferna på detta bostadsbolag har bestämt verkar passande för mig.

Att fastighetsägarna kommer undan med ett sådant beteende beror på den energi- och miljöhysteri som präglar det svenska samhället. Ingen vågar säga ifrån och kräva högre temperatur av rädsla att klassas som miljöbov. Jag är dock inte rädd. Jag säger ifrån. Jag vidtar dessutom åtgärder. När fastighetsägaren inte vill använda tillräckligt med miljövänlig fjärrvärme för att ge mig en behaglig inomhustemperatur plockar jag fram mitt portabla konvektorelement och skapar en anständig levnadsmiljö med direktverkande el istället. Ha! Ni hade chansen att värma upp min lägenhet med fjärrvärme men snålade av miljöskäl och fick istället värme via eluttaget.

Nu återstår bara att klura ut hur jag kan föra över kostnaden för konvektorelementet på hyresvärden. Jag tror jag såg ett eluttag i källaren häromdagen...

6 kommentarer:

Jag vet sa...

Nu är ett bra läge att slösa el! 3 kärnreaktorer står still och vi får importera en massa dansk kol-el.

Så tänd upp och betänk att CO2-utsläppen ökar!

Gustav sa...

jag vet: Så där ja. En timmes eldrift resulterade i mer behagliga 21 grader. :)

Det är en stor skandal att Sverige har stängt fullt fungerande och koldioxidneutrala kärnkraftverk, med följden att den inhemska elförsörjningen inte räcker till och vi istället får importera smutsig dansk kolkraft. Ett närmast kriminellt beteende av socialdemokrater, vänsterpartister, centerpartister och miljöpartister - åtminstone ur miljöns perspektiv (för att inte tala om den kapitalförstöring som sker).

Anonym sa...

Vi har gasspis ansluten till stadsgasnätet ;)

Gustav sa...

anonym: Då får vi väl hoppas att inte hela kvarteret exploderar. :)

Grön sa...

Kommer någon i håg de där kalla veckorna i Göteborg någon gång i slutet av 80-talet (87-88???) då det var minus 15 grader och blåste 20 sekundmeter (ok., jag är väl äldre än de flesta..). Då bodde jag i en lägenhet med stadsgas. El-nätet var överhettat och jag hade 10-12 grader i lägenheten. Körde för fullt med ugn + fyra "plattor" på gasspisen. Spårvagnarna körde utan värme inne och alla industrier gick på sparbloss. Folk letade desperat efter varma kläder i källare och på vindar och dammade av gamla afghanstövlar och färgrika mössor och halsdukar i alla omöjlig varianter...Det var ganska intressanta veckor, även om alla hade för frysningsskador här och där efteråt...:)

Gustav sa...

Grön: Nej, det minns jag inte. Men fredagens upplevelse gör att jag har förståelse för hur svårt ni hade det. :)