tisdag 10 november 2009

Avanza-dagen i Göteborg

Skall ni på Avanza-dagen i Göteborg imorgon? Jag har anmält mig men om jag dyker upp beror på dagsformen. Det är lite trist att ta omvägen förbi Svenska Mässan efter jobbet om det både regnar och är mörkt.

Avanzas vd Nicklas Storåkers dyker i alla fall upp och han skall få en fin present av mig, om jag går dit vill säga. En supertårta skall han få. Kastad i ansiktet. Den smakar gott och är jättefin, min tårta, därför kastar jag den rakt i ansiktet på Nicklas Storåkers strax innan han går upp på scenen för att hålla tal imorgon. Lite grand som han kastar superreklam på sina kunder i deras depåer utan att be om lov först.

Värdelöst Avanza Vad Avanza glömde berätta Avanza ger sig inte

Uppdatering:

Jag upptäckte precis att fina tårtor kostar en hel del pengar. Jag kommer därför att nöja mig med att kasta en mental tårta.

4 kommentarer:

Herr K sa...

Haha, jag kan kan inte låta bli att skratta när jag läste det sista i inlägget :P

Själv hade jag faktiskt tänkt gå på Stora Aktie och Fonddagen som är i samma veva, men jag la ner det när jag insåg att förutom inträde på mässan så kostar föreläsningarna från resp. bolag pengar! Blivande eller nuvarande aktieägare får alltså betala för att lyssna på resp. VD om jag förstod saken rätt. Nej tack.

Finanskvinnan sa...

Alltså, jag ser fortfarande ingen jobbig reklam fast jag har MTG som ska vara giltig säkerhet för lånet. Det är bara en liten symbol bredvid aktien.

Tårtgrejen låter väl drastisk. Kan du inte ställa frågan om varför det inte går att välja bort reklamen istället?

Gustav sa...

Herr K:

På den tiden jag var medlem i Aktiespararna var jag även aktieägare i Gunnebo. Gunnebo var snälla nog att bjuda oss aktieägare dels på entrebiljett, dels på två valfria seminariebiljetter. Jag bevistade därför Stora Aktiedagen och det var faktiskt ett trevligt spektakel, komplett med blåsorkester och allt.

Finanskvinnan:

Det är inte så mycket så att jag personligen stör mig på reklamen utan en allmän avsmak för banker som gör reklam för hur lätt det är att låna. Tankarna går till GOTA-banken vid förra finanskrisen eller dagens SMS-lån och aktörer som GE-capital. Det anstår inte "Spararnas bank" att agera på det viset och ändå vilja framstå som en seriös och respektabel bank.

annami sa...

Du kunde ha gjort din egen tårta! Färdigrullad marsipan till Prinsesstårtan finns ju att rulla ut. Lite silverkulor på toppen och Voila!!