söndag 15 november 2009

Märklig artikel i Aftonbladet, förlåt Aftonhoran

"Så blir du en börsvinnare" är rubriken på Aftonhorans artikel som gör mig lite orolig. När kvällspressen börjar skriva artiklar om hur man tjänar pengar på aktier brukar det nämligen vara dags att sälja allt och lägga sig likvid.

I artikeln citeras civilekonomen Ashkan Pouya, 33 år, som "trotsade finanskrisen och gick in med hela sitt sparkapital på börsen vid årsskiftet. Det har lönat sig. Hans investeringar har gått plus med 20 miljoner kronor och är nu värda över 100 miljoner. – Mitt tips är att leta efter bra bolag som för tillfället är oälskade av den stora investerarmassan. Även om allt skulle gå åt helvete finns det alltid några företag som världen behöver, säger han."

Den räknekunnige inser snabbt att Ashkan Pouya inte ens har slagit index. En placering i en indexfond som Avanza Zero hade gett honom ungefär dubbla avkastningen. Ashkans tips att leta efter bra bolag som för tillfället är oälskade av den stora investerarmasssan verkar med andra ord inte vara en särskilt bra metod.

Jag länkar för övrigt av princip aldrig till artiklar i Aftonhoran.

3 kommentarer:

Anonym sa...

"..kvällspressen börjar skriva artiklar om hur man tjänar pengar på aktier brukar det nämligen vara dags att sälja allt och lägga sig likvid..." Vilket var nästan ordagrant vad JAG skrev i ett forum på Aftonhoran (fast jag tog med taxichaufförerna också..).
Inlägget låg kvar i hela tio minuter innan det raderades.
En bagatell iofs men inom mediaområdet blir Sverige alltmer likt DDR. Alla låtsas och det som är besvärligt, det talar man inte om - och vips.. då finns det inte..
En metod man försökt med betr sd också, man lyckas nog inte där heller för när det som tutas ut i media är så väsensskilt skilt från den verklighet vi vanliga upplever då håller det snart inte längre .. precis som i DDR.
Nu blev det långt, jag fortsätter. Bengt Silfverstrand på S-info (nätets mest underhållande nöjessajt) stänger kommenteringen till "vissa" blogginlägg när det börjar gå överstyr, t ex om Vellinge.. precis som i DDR..
Nämde BS ovan tillhör en av Monas största beundrare, allt Mona gör, säger och tänker är absoluta sanningar! Få se nu.. precis som i DDR, visst dom finns ju inte men som i NordKorea?
//WR

Gustav sa...

WR:

Tidningarna är inte opolitiska, inte ens på nyhetsplats. Det finns alltså ingen anledning att ondgöra sig över DDR-media, det är bara att gilla läget och försöka sprida information som man anser är mer relevant och korrekt på det sätt du just gjorde - på Internet, eller med hjälp av mun till mun metoden, om man nu inte har råd att starta en egen tidning eller tv-kanal vill säga...

Anonym sa...

"det är bara att gilla läget och försöka sprida information som man anser är mer relevant och korrekt"
Ja.. och varför tror du att jag försöker prångla ut inlägg i just Aftonh-an??
Iofs så lyckades just inte detta försök men med tanke på de många intellektuellt handikappade (läs: obildade med en trång värld) som läser just denna blaska är det väl på deras nivå och sätt man måste förklara läget?
Här predikar man nog mest för de redan frälsta.
(Men s-info läser jag ändå emellanåt, synnerligen underhållande och roande!)
//WR