måndag 2 november 2009

Mina Svolderaktier sålda

Jag har idag sålt alla mina aktier i Svolder till en nätt liten vinst av drygt 100 procent. Försäljningen skedde främst av skattetekniska skäl och skatten på hela vinsten kommer att kvittas bort mot förluster på fondförsäljningar. Eventuellt köper jag tillbaka aktierna igen i min kapitalförsäkring. Ett högutdelande bolag som Svolder hör hemma i en kapitalförsäkring och ingen annanstans med tanke på att utdelningarna där inte beskattas. Historiskt är det främst utdelningarna som har skapat värde för Svolders aktieägare.

Svolders aktieutdelning äger rum i november. Det finns en tendens till att Svolderaktien handlas med krympande rabatt under våren och fram till att utdelningen skiljs av. Därefter brukar rabatten öka igen, mer än vad som är motiverat med hänsyn till utdelningen.

3 kommentarer:

Anonym sa...

"Alla:

Blåvitt förlorade och jag är en man som står för mitt ord. Jag kommer därför inte att skriva några fler inlägg i bloggen..."

Du är allt att lita på.
Frågan jag ställer mig - hur kan vi överhuvudtaget lita på något av det du skriver? För allt är ändå inte på riktigt?


Du tycker väl inte att det är så viktigt, en skitsak kanske? Det som du lovar, säger och skriver, det behöver du inte stå för?

Gustav sa...

Anonym:

Jag råder dig att läsa kommentarerna till det aktuella inlägget. I dessa kommentarer framgår det mycket tydligt att brorsan, Gustav alltså, har lagt bloggandet på hyllan och överlåtit Sparsamt leverne på mig, sin tvillingbrorsa, som råkar ha identisk ekonomi.

Bloggens läsarregler gäller dock oförändrade och du måste uppfylla dessa för att ha rätt att läsa här.

/Gustav II

Herr K sa...

Haha! Även jag tänkte tanken att "fan, nu kommer ju Gustav sluta blogga..." :P