onsdag 22 april 2009

Barn som säljer Majblommor

När jag idag skulle handla på väg hem från jobbet blev jag attackerad av ett gäng småbarn. De blockerade min väg in i butiken, bland annat med hjälp av en cykel, och skrek i mun på varandra "Skall du ha Majblommor?", "Hallå, jag säljer Majblommor!". Jag lyckades dock slinka in i butiken utan att bruka alltför mycket våld mot de små odjuren.

När jag hade handlat färdigt och försökte lämna butiken stod dom kvar där utanför, precis som om de väntade på mig. "Hallå, jag säljer faktiskt Majblommor!", "Gå inte då för fan!" och "Köp många nu!" var budskapen som mötte mig.

Om vi bortser från hur ouppfostrade de små liven var visar dagens händelse också hur usla affärsmän våra barn är. Ingen vill köpa något överhuvudtaget av ouppfostrade barn, inbillar jag mig.

Jag skall köpa Majblommor i massor av det första barn jag ser som står och ler någonstans och försynt frågar om det får lov att vara en Majblomma till förmån för utsatta barn och ungdomar. Svårare än så är det inte.

För några år sedan efterlyste jag i ett inlägg lite entreprenörsanda hos Sveriges barn. Dagens händelse ändrar inte på detta. Majblommor säljer man nämligen inte på grund av profiten utan för att hjälpa de behövande.

Dåliga föräldrar som inte kan uppfostra sina barn kan med fördel låta barnen börja läsa denna blogg. Jag lovar att göra ett bättre jobb. Jag vet precis hur man gör.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Osnutna slynglingar, de borde få sig en hurring så att de vet vad de heter. Det är för mycket daltande med barn nuförtiden.
De kommer inte ens via skatten att få betala vår pension. Det måste vi ändra på till dess vi går i pension. Nån rättvisa ska det finnas iallafall

Gustav sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Gustav sa...

Anonym: Kanske vore det en bra idé att komplettera skolundervisningen med någon form av arbetstvång så att de åtminstone till viss del kan betala tillbaka sin skuld till samhället?

Jag vet sa...

"Var snäll och köp en Majblomma" räcker långt för mig.

minna sa...

påminner mig nästan om min kambodja resa när jag var ung. Gränserna hade öppnats och vi åkte någon flodbåt upp till en liten by där människorna bodde på pålade hus i floden. Jag anfölls av "små pirater" fast dom var snäppet värre. Drog mig i håret då dom aldrig hade sett en blond tjej! Tiggde efter mat!! Det var en hemsk upplevelse...och inte ska väl herrn börja mucka gräl med barn nu också??? =)

Gustav sa...

Jag vet: Det räcker för mig också! :)

Minna: Jag vet precis hur du kände dig. Efteråt var jag tvungen att duscha länge i hett vatten. Jag kände mig riktigt kränkt. För övrigt var det kidsen som började mucka med mig! :)

Anonym sa...

Gustav,

arbetstvång - nja, det räcker om de får betala 15% högre skatt än den äldre generationen resten av livet

Wicke sa...

Oj, jag köpte en så'n där liten majblomskrans idag bara för att tjejerna stod så fint och frågade så försynt.
Tur att det finns NÅGRA rara små barn kvar...
:o)

Gustav sa...

Anonym: 15 procent räcker inte för mig.

Wicke: Barnen kanske var drogade?

Wicke sa...

ha ha
ja så var det nog!