onsdag 29 april 2009

Datastrul

Min gamla trotjänare till dator kollapsade för en tid sedan. Det är av denna anledning många intressanta och alltid lika läsvärda inlägg här på bloggen har lyst med sin frånvaro några dagar.

Min nya dator är svart utanpå och silvrig inuti. Min gamla dator var silvrig utanpå och svart inuti. Omväxling förnöjer.

Oplanerade inköp av nya datorer tenderar att spräcka månatliga sparmål. Något sparande värt namnet blir det därmed förmodligen inte under april. Datorn var mycket billigare än jag hade förväntat mig, men gratis var den ju inte.

Jag blev faktiskt inte det minsta upprörd när jag konstaterade att min trotjänare till dator hade lagt av för gott. Det hade ändå börjat bli dags att köpa en ny. Min gamla dator var fruktansvärt seg och långsam och gav tidvis upphov till både svordomar och irritation. Finns det något värre än att vänta på en dator som aldrig verkar starta?

8 kommentarer:

Auri sacra fames sa...

Jag sitter med just en sådan dator. När min sambos studietermin är slut så ska jag ge mig på att formatera hårddisken. Bäst att vänta så att det inte försvinner något viktigt=)

Gustav sa...

Auri sacra fames: Jag har hört att det lär vara en god idé att även ägna sig åt regelbundet systemunderhåll. Sånt brukar jag dock ha svårt att komma ihåg (orka). :)

Jag vet sa...

Skaffa en Mac istället!

Gustav sa...

Jag vet: Jag är mycket nöjd med hur samtliga mina HP-datorer har presterat (efter att ha prövat andra märken med upprepade reparationer utan resultat som följd vågar jag mig inte på något annat märke). Ingen dator lever dock för evigt. :)

Jag vet sa...

Visst, jag har också haft en HP. Var ok. Men liksom andra PCs är det systemuppdateringar, defragmentering, omformatering, etc etc.
Allt detta slipper man med en mac. Enda nackdelen jag kan komma på är att man inte kan logga in på vissa sajter, t.ex. Collectum.

Gustav sa...

Jag vet:

Sen handlar det mycket om vad man är van vid. Ett system kan ju vara överlägset ett annat system utan att detta nödvändigtvis innebär att det överlägsna systemet är bäst för en viss individ.

Jag vet sa...

Du har säkert rätt!

Gustav sa...

Jag vet: Jag tror inte det här handlar om rätt eller fel. Alla Macägare tycks ju älska sina macar och detsamma kan man knappast säga om pc-ägare. Som den vanemänniska jag är skall det mycket till innan jag beträder okänd (mac)mark. :)