lördag 18 april 2009

Medhjälp till fildelning är värre än att mörda

Fredagen den 17 april avkunnades i svenska tingsrätter dom mot nedanstående personer:

Gottfrid Svartholm Varg, fängelse i 1 år för medhjälp till brott mot upphovsrättslagen.

Peter Sunde Kolmisoppi, fängelse i 1 år för medhjälp till brott mot upphovsrättslagen.

Carl Lundström, fängelse i 1 år för medhjälp till brott mot upphovsrättslagen.

Fredrik Neij, fängelse i 1 år för medhjälp till brott mot upphovsrättslagen.

K****rim Ad***, sluten ungdomsvård i 1 år och 6 månader för mord.

Ab*****hman N***, sluten ungdomsvård i 3 år för mord.

Gottfrid Svartholm Varg, Peter Sunde Kolmisoppi, Carl Lundström och Fredrik Neij skall solidariskt betala skadestånd på 30 miljoner kronor. De skall dessutom betala motpartens rättegångskostnader. K****rim Ad*** och Ab*****hman N*** skall solidariskt betala skadestånd till dödsboet efter Daniel Nordström samt övriga anhöriga med 222 182 kronor.

Nu invänder säkert vän av ordning mot att jag på detta fräcka sätt jämför domen mot mördare med domen mot överträdare av upphovsrättslagen. Olika typer av brott kan inte jämföras rakt av på detta sätt och skadestånden har olika grund. Jaha? Det är möjligt. Personligen har jag dock svårt att hålla tillbaka känslor av djupt förakt och motvilja gentemot det svenska rättsväsendet när fyra goda samhällsmedborgare döms till 1 års fängelse för brott mot upphovsrättslagen samma dag som 2 personer helt slipper fängelse trots att de kallblodigt och på ideologiska grunder mördat en helt oskyldig man:

"Ab*****hman tog med sina båda armar, ett kraftigt strypgrepp (inom kampsporter benämnt ”Hadaka-Jime”) om Daniel hals och drog honom bakåt i sängen samtidigt som han låste Daniels båda ben med sina egna. K****rim hjälpte till genom att hålla fast Daniels armar. När Daniel var på väg att förlora medvetandet bad Ab*****hman, K****rim att hämta fickkniven. Kniven, som tillhörde K****rim fanns i fickan på dennes jacka som låg i lägenhetens vardagsrum. K****rim hämtade kniven och gick tillbaka till sängen där han utdelade minst två knivhugg i Daniels bröstkorg.

Sedan K****rim hade huggit Daniel i bröstet började K****rim och Ab*****hman att klä på sig sina kläder. Ab*****hman upptäckte då att Daniel fortfarande andades, vilket han påtalade för K****rim. Ab*****hman gick i samband härmed in i köket där han hämtade en ca 25 cm lång kökskniv. Han gav kniven till K****rim och uppmanade honom att sticka Daniel med denna. Efter viss diskussion om vem som skulle använda kniven tilldelade K****rim, Daniel ytterligare minst två knivhugg i bröstet." Källa

Jämför ovanstående gärningsbeskrivning, som alltså inte ens gav fängelsestraff, med det Carl Lundström gjorde för att låsas in i ett år, jag använder Cornucopias ord: "bytt några mail med de övriga åtalade, där affärsidéer diskuterats, samt att han haft ett bolag som haft ett dotterbolag som sålt serverplats åt en annan åtalads bolag som sålt serverplats åt Pirate Bay."

6 kommentarer:

Kraxpelax sa...

VAKNA och inse allvaret!

Makten mot tekniken. Ny teknik reserveras för miljardärerna. Folket berövas ny teknik.

Demokratin har blivit farlig och måste krossas till varje pris: det är vad det handlar om.

Inse allvaret!

I dag Pirate Bay, i morgon Google, i övermorgon hela internet.

Monopolkapitalet avslöjar sig som nattsvart reaktion, och nu är det medelklassens tur att krossas.

För sin överlevnad måste medelklassen söka vänner nedanför och inte ovanför. Förena sig med folket. Frihetskampen förenas med kampen för folkets välfärd. Svenskar med invandrare osv. Det är rätt att göra uppror.

1789 - 2009!

SVERIGE UT UR EU!

- Peter Ingestad, Solna

Gustav sa...

Kraxpelax:

Eftersom det är medelklassen som (van)styr Sverige ligger det i så fall närmare till hands att överklassen (om det nu finns någon sådan kvar i Sverige) förenar sig med arbetarklassen i kampen mot den styrande medelklassen. :)

David Tjeder sa...

1. De som mördade Daniel Nordström var båda under 18 när brottet begicks, vilket gör att jämförelsen mellan påföljderna meningslös. Din slutsats i rubriken är alltså knappast rimlig.

2. Varifrån hämtar du påståendet att de som mördade Daniel Nordström gjorde det "på ideologiska grunder"? Jag hittar inte den informationen i den för övrigt sunkigt rasistiska källa du refererar till.

Gustav sa...

David Tjeder:

1. Jämförelsen är fullt korrekt. Ett mord straffades lindrigare än medhjälp till brott mot upphovsrättslagen. Jag kunde inte ha varit tydligare men det hjälpte visst inte i ditt fall.

2. Det är min åsikt att mordet är ett religiöst betingat ritualmord. Åklagaren valde efter mycket funderande att inte driva den linjen i rätten. Den dömde N*** är fundamentalistisk muslim med egen hatblogg: http://din-iman.bloggspace.se/home/ Mordvapnen hamnade sedan i en viss, inte helt obekant, källarmoské. N***s far är dessutom ordförande i en kosovoalbansk islamistgrupp. När två islamister och homofober medelst kniv helt plötsligt avrättar en öppet homosexuell man på ett sätt som för tankarna till hur islamistgrupper brukar behandla kidnappade västerlänningar, ja då drar jag och väldigt många andra som har följt målet slutsatsen att deras agerande högst sannolikt är ideologiskt motiverat. Myndighetssverige har dock ännu inte kommit till insikt om att hatbrott mot homosexuella kan begås av några andra än majoritetsbefolkningen. Om två nazister hade mördat en homosexuell man skulle hatbrottsmotivet omedelbart plockas fram. När den religiösa mosvarigheten till nazismen, dvs islamismen visar sitt fula tryne förefaller pk-Sverige inte ha lika lätt att plocka fram hatbrottsstämpeln.

M sa...

"När den religiösa mosvarigheten till nazismen, dvs islamismen visar sitt fula tryne förefaller pk-Sverige inte ha lika lätt att plocka fram hatbrottsstämpeln"

Det är sorgligt hur propagandan har trängt in och fördummat befolkningen...
Det är mer terrordåd som begås av kristna fundamentalister än av muslimska fundamentalister. Det finns minst lika sjuka krinstna-falanger av kristendommen som av islam.

Fast farligast i sammhället är ändå idioterna som köper vilken propaganda som helst...

Gustav sa...

M:

Styrk gärna dina påståenden. På vilket sätt är kristendomen t ex lika människofientlig som islam?