lördag 4 april 2009

Måna-effekten ger Sverige hopp om framtiden

Alliansen är nu större än oppositionen, enligt en opinionsundersökning från Demoskop. Att arbetarrörelsen leds av Måna och Wanja, två fullständigt inkompetenta, och i Månas fall även kriminell, personer måste naturligtvis synas i opinionsundersökningarna förr eller senare. Räknar man in även Sverigedemokraternas 4,2 procent (partiet tycks ha klarat sig igenom (S)tatsradions kampanj helskinnade) leder borgerligheten med 54,2 procent mot vänsterkartellens 45,2 procent.

Jag har tidigare i bloggen varnat för att svenska folket är så okunnigt att socialdemokraterna faktiskt har chansen att vinna nästa val. Kanske har allt kycklingglas fått svenskarna att övergå till fiskkonsumtion istället?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Måna är troligen det bästa som kunde hända för Alliansen. Så fort hon öppnar munnen så sjunker oppositionen i opinions siffrorna.

Janne sa...

Och vad säger oss detta? Att de 8-10 % av väljarkåren som byter politisk åsikt beroende på vad som står på dagens kvällstidningslöpsedel är oerhört känsliga för populistiska uttalanden typ:"Bankerna ska ge fan i att nalla i syltburken" (Borg)

Anonym sa...

Vi kan nog vänta oss att oppositionen kräver mer begränsande fiskoljekvoter nu.

Anonym sa...

Det där med fisk var kul. Kanske sant? elina

Gustav sa...

Anonym 1: Visst är det så. Måna är en stor tillgång för regeringen. Hur tänkte S där egentligen?

Janne: Det säger oss att det finns hopp för Sverige. Det finns ett alternativ till fifflar-Måna, massmordshyllaren Ohly och antitillväxtfundamentalisterna de gröna. Det tycker åtminstone jag är skönt.

Anonym 2 och 3: Fiskhypotesen bör helt klart utforskas mer. En annan förklaringsmodell är att folket så här i kristider tänker igenom sin egen och samhällets situation mera grundligt och inte längre låter sig övertygas av oppositionens enkla budskap.