tisdag 3 februari 2009

Utfyllnadsinlägg

Det blir lite glest mellan inläggen ibland. Jag märker när jag läser nystartade ekonomibloggar att det ofta fylls på med flera inlägg om dan. Det är lätt i början. Så småningom kommer man dock till en punkt då man redan har skrivit om det mesta som hör den egna privatekonomin till. Andra ekonomibloggare börjar då antingen skriva mer avancerade inlägg om aktiemarknaden eller hur synd det är om dom. Gnäll eller fördjupning i ekonomi tycks vara det som gäller.

Alternativet gnäll är alltid lockande och jag har själv skrivit en hel del sådana inlägg. Jag har dock under flera års tid arbetat med mig själv och försökt att bli mindre gnällig. Resultatet är ganska bra även om jag inte är riktigt framme än. Något gnäll skall det alltså inte bli i bloggen. Därmed återstår bara sådana här utfyllnadsinlägg.

14 kommentarer:

Finanskvinnan sa...

Jag kör stenhårt på gnäll-linjen nu! Ingen irritation är liten nog för att undslippa läsarna av min blogg.

Gustav sa...

FK: Ditt gnäll är mycket roande att läsa. Du är roligt gnällig. Ofta blir man sur på människor som gnäller men när du gnäller om dina headset-, sko- eller välgörenhetsproblem tycker man nästan lite synd om dig. :)

Auri sacra fames sa...

Hehe
Som nystartad bloggare känner jag mig träffad=)Vi får se när jag kommer till punkten att det blir glesare mellan inläggen=)

Gustav sa...

Auri sacra fames: Först din signatur: den duger inte, gör om gör rätt (alldeles för krånglig, googlade den en gång men kommer inte ens ihåg betydelsen).

Du gör rätt i att känna dig träffad. Din entusiasm på inläggsfronten har jag naturligtvis lagt märke till :)

Auri sacra fames sa...

"Den förbannade hungern efter guld"

Jag tackar för dit förbättringsförslag. Vi får se om jag kan fundera fram en bättre signatur under året.

Gustav sa...

Auri...: "Jag tackar för ditt förbättringsförslag." Det där låter ju som något folk brukar få lära sig på någon kurs och sen hasplar ut sig hela tiden trots att de egentligen inte alls håller med. :)

Bea sa...

Sååå du menar alltså att även om jag säger ord som israel, comhem, måna muslim, hyreshöjningar eller "avsaknad av scarlett:ar" så känner du inte ens en gnutta begär efter att gnälla?

Det är stort.. du har verkligen jobbat med dig själv! ;)

Auri sacra fames sa...

HEHE
Ursäkta! Det händer (ganska ofta) att jag uttrycker mig lite stelt. Jag menade verkligen att jag tycker att det är bra när någon ger mig förbättringsförslag. Jag har till och med efterlyst detta på min blogg utan att ha fått några kommentarer=)

http://milstolpe.blogspot.com/2009/01/bloggforbattringar.html

Jag tar gärna emot fler kommentarer och särskilt från lite mer erfarna bloggare som dig.

Gustav sa...

Bea: Du måste lära dig att skilja på gnäll (för gnällandets skull) och konstruktiv kritik eller förbättringsförslag som syftar till utveckling i positiv riktning.

Du måste för övrigt läsa min blogg lite mer noggrant i fortsättningen. Hyreshöjningarna har överhuvudtaget inte varit föremål för minsta lilla gnäll och när det gäller Israel har jag enbart uttryckt mitt stöd, vilket väl måste anses vara motsatsen till att gnälla. Att stödja någon är positivt, inte negativt. :)

Gustav sa...

Aura...: Jag noterar ditt fjäskande men måste tyvärr ändå meddela att jag hädanefter betraktar dig som en fiende. :)

Mattias sa...

Tack för en intressant blogg!

Gustav sa...

Mattias: Tack själv! Resultatet kan bara bli bra när man som på Sparsamt leverne endast tillåter högkvalitativa läsare. :)

Hobbyinvestor sa...

Räknas ditt ComHem-inlägg in under kategorin "gnäll"? =)

Gustav sa...

Hobbyinvestor: Nej.