lördag 31 januari 2009

Com Hem - ett modernt brottssyndikat

Jag fick i veckan hem ett brev från Com Hem som informerade om att de har beslutat införa en kortavgift på 360 kronor för mitt digital-tv-abonnemang. Kortavgiften motiveras med att företagets kostnader för säkerhet måste täckas. Det hela är naturligtvis en lek med ord. Istället för att höja månadsavgiften med 30 kr inför man en kortavgift på 360 kronor och fortsätter annonsera som vanligt fast med en falsk prisbild.

Ingen som har haft det tvivelaktiga nöjet att någon gång komma i kontakt med kundtjänsten på Com Hem kan betvivla att detta företag är en kriminell organisation som lever på att lura och bedra sina kunder, främst äldre och handikappade.

Det gamla monopolföretaget Com Hem ägs numera till stor del av amerikanska Carlyle Group, ökänt för sina kopplingar till familjen bin Laden. Carlyle Group tjänar framförallt pengar på vapenförsäljning och kanske är det erfarenhet från denna industri som numera ger vd Tomas Franzén inspiration när det gäller att klura ut nya metoder att misshandla och bedra sina kunder.

Com Hem har alltid varit ohotad etta på listan över de mest kundnegativa företagen i Sverige. Personalen på Com Hems kundtjänst har tydliga instruktioner när det gäller hur kunder som kontaktar företaget skall hanteras. I första hand skall alla samtal betraktas som säljsamtal, dvs kundtjänstmedarbetaren skall sälja fler tjänster till kunderna. Om kunden inte vill ha några fler tjänster handlar det om en så kallad besvärlig kund. Alla kunder som inte tackar ja till fler erbjudanden är besvärliga kunder. Besvärliga kunder skall hanteras kort och oförskämt. Avsluta gärna samtalet genom att lägga på luren i örat, är den instruktion vd Tomas Franzéns kundtjänstmedarbetare arbetar efter.

Ingen kan väl ha missat Com Hems intensiva marknadsföring. Men låt er inte luras av dess glättiga yta. Com Hem är inte billigare än Telia. Com Hem är dyrare än Telia. Telia har dessutom en mycket bättre inställning till sina kunder. Priset är dock inte avgörande. Att fortsätta stöda spektaklet Com Hem har helt enkelt blivit omöjligt.

Jag har varit en missnöjd kund hos Com Hem länge. Kortavgiften är det som slutligen får mig att helt lämna Com Hem. Jag flyttar både bredband och digital-tv till Telia och uppmanar alla kunder hos Com Hem att göra detsamma.

Funderar du på att bli kund hos Com Hem? Tro mig när jag skriver att Com Hem är det värsta skitföretaget du överhuvudtaget kan ha att göra med. Du riskerar psykisk sjukdom om du ger dig i lag med Com Hem. Gör det inte, bli inte kund hos Com Hem. Du säljer din själ till djävulen.
Foto: Urban Jörén
Tomas Franzén, chef på bluffbolaget Com Hem.

10 kommentarer:

Ola sa...

100% rätt.
Kan det överhuvud taget finnas någon som haft kontakt med ComHem, förutom samtal som handlat om att köpa, som har något gott att säga?

Gustav sa...

Ola: Det finns så mycket konstigt folk därute att jag är säker på att åtminstone någon uppskattar dålig och kränkande service. :)

Ola sa...

Gustav: Comhem borde ha drömkund i Leopold von Sacher-Masoch så klart. Och om de inte redan har gjort det borde de döpa om sin informationskanal till 'Venus i päls'

http://sv.wikipedia.org/wiki/Leopold_von_Sacher-Masoch

Sofe sa...

Nu kanske jag övertolkar det hela en aning men det känns nästan som att du är lite kritiskt inställd till Comhem...

Gustav sa...

Ola: Nu har syndikatet lagt ut en sk förklaring på hemsidan. Man spelar till och med lite ångerfulla. Vi som känner ondskans väsen låter oss dock inte luras av detta.

Sofe: Eftersom du i din kommentar inte tog klart avstånd från den kriminella organisationen tvingas jag betrakta dig som en anhängare till Tomas Franzéns maffialiknande nätverk.

Ung kvinna sa...

Haha, jag håller så mycket med dig att jag inte ens kan uttrycka mig!! Sa upp mitt avtal med dem på stående fot i höstas och är sedan dess glad och nöjd kund hos Telia. Tacka veta gamla Televerket! =o)

Gustav sa...

Ung kvinna: Du verkar ju faktiskt ha gott omdöme, trots att du både är ung och kvinna. Kanske finns det hopp för Sverige trots allt. :)

Ung kvinna sa...

Haha! Kan bero på att jag inte är fullt så ung som jag ger sken av? =oP

Gustav sa...

Ung kvinna: I min värld är alla som är yngre än mig unga. Kvinna är man om man inte är man (kärringar undantagna). :)

Anonym sa...

Jobbat för comhems kundtjänst och visst det handlar mycket eller ja i 1:hand att man ska få kunderna att ta fler tjänster...Jag fokuserade på att hjälpa kunderna i 1:hand och valde att inte lägga ner alla energi på att tjatta på kunderna att ta fler tjänster....Hm fick jag vara kvar..Nix fick inte fortsätta..fast saknar inte jobbet om man säger så....