onsdag 29 oktober 2008

Plånboksbekymmer

Riksbanken funderar på att ersätta 20-kronorssedeln med ett mynt. Om vi bortser från att klåfingriga politiker i så fall riskerar att ersätta Selma Lagerlöf med Astrid Lindgren som motiv finns ytterligare en viktig invändning.

Om Sverige blir än mer av ett myntland istället för ett sedelland måste våra plånböcker konstrueras om. Vi män tvingas gå över till tantportmonnäer för att få plats med alla mynt. Dessutom blir jag väl tvungen att skaffa en plånbok även för vänster bakficka för att balansera upp ryggen. Redan idag har jag problem med en alltför tung plånbok och med ett nytt 20-kronorsmynt riskerar jag permanenta skador.

Bilden nedan visar min plånbok. Den är tillverkad av moderiktigt svart läder från, förutsätter jag, självdöd ko, och införskaffades på Clas Ohlson för endast 149 kr. Kvaliteten är utmärkt och plånboken har en väl avvägd blandning av fack och kortfickor.

7 kommentarer:

Sjukpensionären sa...

Det bästa vore om de tog kort överallt så man slapp använda sig av kontanter. Gillar inte alls mynt och sedlar kan man ju tappa.

Grön sa...

Vad med en lite mer maskulin skinnpung.... Skämt å sido, det är väl en vanesak. Man blir bara duktigare på att använda väkselpengarna när man handlar, i stället för att slänga fram en sedel.

Gustav sa...

sjukpensionären: Sedlar är dessutom hälsofarliga. Man gör bäst i att inte peta sig i ögonen efter att ha lekt med sina pengar.

grön:

Så kanske det är.

Sofe sa...

Om de ska införa ett nytt mynt hoppas jag verkligen att de samtidigt tar bort 50-öringen. Den är liten och störig.

Och om du inte vill ha dina mynt kan du ge dem till mig. Kanske är det min ända möjlighet att bli rik; tvinga folk att ge mig sina växelpengar. :)

Gustav sa...

Hmm, nu är det alltså inte bara små män du ogillar, även mynten måste vara av viss storlek för att falla dig i smaken!:)

Vad gör du förresten med dina egna växelpengar?

Sofe sa...

Lite och störig är aldrig ett bra tecken vare sig det gäller mynt eller människor. :)

Jag sparar faktisk mina femmor och tior i en burk. Och enkronor och äckliga 50-öringar brukar jag lägga i en skrivbordslåda på jobbet. Finns ingen egentlig anledning till det utom att jag slipper se dom.

Gustav sa...

sofe: Jag tror vi är något viktigt på spåren här. Du ger uttryck för ett starkt förakt gentemot vissa betalningsmedel. Detta kan kanske till viss del förklara dina sparproblem. :)