torsdag 23 oktober 2008

Kyliga tider

Jag är inte ensam om detta problem. Jag delar det med många andra. Vetskapen om den delade bördan hjälper mig dock inte. Det är lika svettigt att sitta i vinterjacka på bussen i eftermiddagssolen oavsett hur många medpassagerare jag än ser med tjocka täckjackor.

Jag har ännu inte gått över till vinterjacka. Men det börjar bli dags nu. Problemet är bara att det i och för sig är skönt att vara rejält klädd på morgonen men att det blir för varmt att bära vinterjacka på eftermiddagen. Finns det någon lösning på detta problem?

8 kommentarer:

Robert sa...

Jag har samma problem. Mitt blir inte bättre av att jag är något av ett varmblod. Jag har alltid t-shirt under en täckjacka och bara tanken på en tjockare tröja under jackan får mig att börja svettas.

Min lösning var först och främst: öppna plånboken! Jag säger inte att alla dyra jackor är bra, men alla billiga jackor andas oftast väldigt dåligt. Jag köpte en ny jacka förra vintern som kostade 2.800kr eller däromkring och då var det ändå en jacka som var avsedd att ha en tröja under, alltså mer en slalomjacka som var av modell tunnare. Den andas och är vindtät, så det har varit mitt bästa inköp hittills. Innan dess så blev det mest Everestjackor från Stadium och de är bara tjocka och varma men andas inte.

Men jag gillar ändå vintern bäst på så sätt att du kan faktiskt klä av dig lite om du är för varm (eller öppna jackan). Värre är på sommaren då du inte har några kläder att ta av... :)

Sososofe sa...

Jag var dum nog att köpa en vinterjacka i exakt samma grå nyans som mina favoritbyxor. Så om jag har båda på mig samtidigt ser det hyfsat löjligt ut.

Men det kommer nog att dröja lite till innan jag börjar använda den för jag gillar inte att vara för varm, jag går hellre och småfryser lite.

Gustav sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Gustav sa...

robert: Pengar löser alla problem. Men jag är inte ute efter så enkla lösningar...:)

sssofe: Det finns två kategorier tjejer. Vi har de sk dunisarna som vandrar omkring som söta små bollar i sina stora och varma jackor, livrädda att exponeras för minsta lilla kyla. Sen har vi de sk exhibitionisterna som tycker kort kjol och strumpbyxor är passande klädsel i minusgrader. Jag hade trott att du var en dunis men exhibitionist passar också bra.

En fördel med att vara tjej är det extra tjocka lager av underhudsfett som isolerar era kroppar. Killar måste använda långkalsonger för att uppnå samma effekt.

S sa...

Den dagen jag har på mig en liten kort kjol och strumpbyxor kommer det att vara mycket kallt indeed. Det kommer nämligen inte att inträffa förrän hell freezes over... :)

Gustav sa...

Men mig vill du se i det. Jaha ja, det är alltså tacken för att man är snäll och bjuder på filmer och allt. :)

Sofe sa...

Hur länge tänker du låtsas vara motvillig till att klä dig i nätstrumpor och kjol? Och det är inte det som är tacken för filmen. Nej tacken för filmen är lösögonfransar och läppstift. Så kan det gå. :)

Gustav sa...

Jag måste lära mig att hålla tyst...:)