söndag 26 oktober 2008

Ansiktsregn och tvättstugeflugor

Det gör inget om vintern anländer redan imorgon. Göteborg är en fin stad men den har en svaghet: hösten. Ni som bor på landet är vana vid vanligt lodrätt regn men här i Göteborg regnar det framifrån, vägrätt, rakt i ansiktet. Jag gillar att vara ute men när man utsätts för det Göteborgska ansiktsregnet blir man till slut trött och börjar längta efter vintern.

Regnet kostade mig en tia idag. Jag var och handlade på Willys i Gamlestan och av någon anledning har varje butik där var sin förvaringsplats för kundvagnar. Ofta tvingas man parkera långt från Willys, t ex utanför Harald Nyborg eller Överskottsbolaget. Så även idag. Efter att ha handlat färdigt utsattes jag för det Göteborgska ansiktsregnet och bestämde mig därför för att det helt enkelt inte var mödan värt att bege mig flera hundra meter till Willys kundvagnsförvaringsplats för att få tillbaka min tia. Jag gjorde ett tafatt försök att koppla ihop Willys-vagnen med en Harald Nyborg-vagn men gav upp och ställde den mitt på parkeringsplatsen i hopp om att den skulle rosta sönder.

Mörker, ansiktsregn, varsel och börsras varje dag. Det är tur att man snart kan börja trösta sig med pepparkakor och glögg. Jag funderar även allvarligt på att sätta upp både adventsstjärna och adventsljusstake redan ikväll för att lysa upp lite här hemma. Julgranen ligger i källaren och där ligger den bra med tanke på spindlarna (nu har dom ju börjat käka fåglar), men annars hade det verkligen inte skadat med lite kraftfull diodbelysning.

I morse skulle jag förresten tvätta. Väl i tvättstugan upptäcker jag att det kryllar av flugor. Det visade sig att någon dum jävel hade kastat en banan i sopsäcken. Låt oss därför gå igenom tvättstugereglerna en gång till: 1. Hunden skall inte följa med ner i tvättstugan och håra av sig, 2. Bananer skall ej kastas i sopsäcken.

Om vi bortser från felplacerade kundvagnar, ansiktsregn och tvättstugeflugor har det varit en bra dag.

6 kommentarer:

grön sa...

Det låter som om du har haft en fin dag!! Tänd ett ljus och gläd dig till adventstiden. Du fick mig till att få lust att dricka glögg, kanske det är en undervärderad kur mot höstrusket.....

Sofe sa...

Jag bor i den stad som har Sveriges i särklass "sämsta" väder (jag gillar regn så jag har inget emot det, men alla andra verkar ha det) så horisontellt regn får jag också njuta av då och då. Det kan bli liiiite jobbigt om man vintertid promenerar längs med sjön som ligger mellan mig och city för då snackar vi isregn istället för vanligt regn. Och det gör ont i pannan.

Gustav sa...

grön: Allt som värmer är användbart i dessa tider.

Gustav sa...

sofe: Horisontellt regn låter bättre än det uttryck jag valde. Jag skall ändra i texten vid tillfälle. :)

Hmm, sämst väder? Borås sägs vara staden med sämst väder på grund av allt regn, men inte bor du väl i Borås? Isregnet får mig att tänka på Norrland, men så illa kan det väl inte vara? Du verkar ju inte ens vara friluftsintresserad så vad skall du göra i Norrland? Jag hoppas på Borås...:)

Sofe sa...

Jaså är det så dåligt väder i Borås? Där ser man... Då ligger nog min stad tvåa. :) Men norrlänning är jag definitivt inte. Finns det inte isregn i Göteborg?

Gustav sa...

Nej, isregn har vi inte i Göteborg. Ibland regnar det fisk men aldrig is.