söndag 19 oktober 2008

ICA lyssnade

Jag kritiserade för en tid sedan ICA för missriktad marknadsföring. Jag utsattes regelbundet för "köp 2 betala för 1" erbjudanden. För mig, som är ensamstående, är sådana erbjudanden på färskvaror helt värdelösa.

ICA har lyssnat på min kritik och istället lanserat ett system med personligt anpassade erbjudanden. I veckan fick jag därför hem ett erbjudande om att köpa 8 olika varor med 20 procent rabatt, varor som jag brukar köpa, båda ofta och mera sällan. Bra ICA!

Vissa kritiker hävdar att den personliga integriteten kränks när ICA granskar tidigare köp för att kunna anpassa sina erbjudanden på individnivå. Låt bli att använda kundkorten då. Svårare än så är det inte.

21 kommentarer:

Jag vet sa...

Tycker det är skitbra. Vi fick 8 erbjudanden. Har mycket svårt att se att det skulle vara kränkande att min handlare vet om jag föredrar leverpastej eller ost.

Och, som du skrev, då är det bara att låta bli.

Sofe sa...

Jag gillar sånt här! Jag har aldrig varit mycket för integritet och jag är väldigt svårkränkt.

Sen kan man undra lite över hur dom definierar "ofta" eftersom en av mina varor är färsk persilja vilket jag inte kan påstå att jag köper med jämna mellanrum, men det är inte helt fel att få 20% rabatt på den löjligt dyra kattmaten jag köper.

Fick du rabatt på något pinsamt? C'mon, spill the beans! :)

Gustav sa...

jag vet: Det verkar onekligen bra. Hoppas bara inte att dom är så smarta att dom undantar sådana produkter man alltid köper och istället prackar på oss varor man ibland köper i tron att man alltid köper dom. Hmm, du förstår nog vad jag menar även om det verkar rörigt. :)

sofe: Jag fick rabatt på Lambi toalettpapper.

Sofe sa...

Lambi är positivt, inte pinsamt. Det hade varit värre om det hade varit sånt där gråaktigt enlagrigt papper.

Gustav sa...

sofe: Jag vet inte. Bloggen heter ju Sparsamt leverne och trots det köper jag det dyraste toapapperet. Jag slösar med det dessutom.

Sofe sa...

Fast det är en grej som man inte ska spara på. Har vi inte bestämt att sparsamhet inte alltid är en dygd? :)

Gustav sa...

Jo det har vi. Toapapper och choklad sparar man inte på. Samma gäller för tv-spel (har iofs inget men det beror på lathet, inget annat). Kläder kan jag spara på, du har sett att det går bra ändå, men annars är det svårt att dra åt svångremmen utan att livskvalitén sjunker.

Sofe sa...

Nu sitter alla dina läsare och funderar på hur det kommer sig att jag har sett dig utan kläder. :)

Gustav sa...

sofe: Med kläder. Med. Jag funderar för övrigt fortfarande på det där ordet. Lutar åt att det är påhittat trots allt.

Sofe sa...

Utan. Men nej det är inte påhittat, men kanske måste man göra det lite engelskt för att hitta det. :)

Gustav sa...

sofe: Jodå, nog gick det lite lättare på engelska. Men, alltså, hade kanske helst sluppit ändå, även om du naturligtvis får tycka och känna precis som du vill, men var du tvungen att underrätta mig om det? ;)

Sofe sa...

Haha! Nu ska du inte vara trångsynt och tråkig. Istället ska du omfamna situationen och se det som en möjlighet att utforska nya sidor hos dig själv samtidigt som du glädjer mig. :)

Gustav sa...

Jag är naturligtvis inte helt omöjlig. Så länge inga kameror är i närheten är jag beredd att någon gång (per år) med kläders hjälp bidra till ditt intresse. Jag kan även tänka mig att regelbundet bejaka min gnälliga (kvinnliga) sida. :)

Sofe sa...

Jag tar det som ett löfte. :) Den första delen alltså. Och egentligen borde jag bli lite upprörd över den andra men det kan faktiskt vara så att du har rätt... Fast jag med mitt glada humör och positiva läggning är givetvis undantaget som bekräftar regeln. :)

Jag ska nog börja fundera ut en outfit till dig nu...

Gustav sa...

Fundera inte för länge! Jag är en ovan shoppare och kan nog behöva lite tid på mig för att få ihop den där eleganta, men ändå slampigt sexiga looken.

Sofe sa...

Du kan titta lite på Eddie Izzard för inspiration. Det var nämnligen så det hela började en gång i tiden... :)

Gustav sa...

Nu har jag en ganska bra bild av hur du vill ha det. Skall sätta mig och fila på några passande skämt direkt.

Sofe sa...

Jag ser väldigt mycket fram emot det här. :)

Gustav sa...

Det förstår jag mycket väl att du gör. Det är ingen nyhet att kvinnor älskar att se män förnedras. Er favoritsysselsättning alla kategorier går ju ut på att i detalj beskriva för väninnorna exakt hur den och den snubben blev förnedrad och sedan förtjust hånskratta samtidigt som ni skålar och säger att "män är så korkade att man inte tror det är sant". :)

Sofe sa...

Exakt så går det till! I vanliga fall vill säga. I just detta fall tycker jag att jag har gjort det klart att inget hånande kommer att förekomma. Om det inte är så att du ser extremt rolig ut för då går det dessvärre inte att undvika. :)

Gustav sa...

Okej. Låter tryggt. Får väl lära mig att leva med hånandet. En gång per år är inte särskilt mycket. Jag gör ju bort mig av andra skäl vid mångdubbelt fler tillfällen. Kul med variation! :)