lördag 4 oktober 2008

Märkligt

Jag finner det en smula märkligt att när jag som ensamstående, och inte ens fet, handlar mat på Willys visar kvittot 950 kr.

11 kommentarer:

Robert sa...

Det intressanta är hur ofta du handlar för ~900kr, dvs om det är storhandling eller bara "svänga in och köpa en mjölk efter jobbet"? :)

Någon undersökning som var i våra kära kvällstidningar visade på att folk tenderade att handla mer oekonomiskt när de storhandlar. Vet inte om jag håller med men visst kan det vara så, att man köper mer efter "kan vara bra att ha" principen.

Ta tex Philadelphiaost som jag har fått på känn att det alltid finns ett erbjudande runt sig på ICA. "Köp 2 och få 5kr rabatt" eller nått sånt. Jag köper ALLTID bara det jag behöver, dvs behöver jag bara 1 ask färskost så köper jag bara 1 ask... och sparar därför mer än 5kr. :)

Sen gäller det att knåpa ihop sina menyer så att vissa specialingredienser förekommer som en röd tråd så att man verkligen blir av med den också. Ta tex Thailänds fisksås som man köper på liten flaska om som det oftast ska vara något kryddmått av... hur stor är chansen att datumet går ut innan den är tom? :)

Gustav sa...

Som ensamstående är man tyvärr diskriminerad i matbutiken. Jag hinner ytterst sällan förbruka en bit ost innan den börjar mögla. Margarinet hinner förbrukas till en tredjedel innan det härsknar. Jag gillar mest färskt bröd så det är regel snarare än undantag att jag slänger halva brödförpackningar. Med tanke på att det numera finns ett par miljoner singelhushåll (tänk bara på alla pensionärer!) i Sverige är det konstigt att denna stora grupp inte prioriteras överhuvudtaget av producenter och butiker (jag måste skriva ett helt inlägg om detta någon gång).

Visst är det nog som du skriver, att storhandling resulterar i onödiga inköp, för stora förpackningar som inte hinner förbrukas exempelvis. När jag handlar på Willys gör jag det dock för att spara in pengar på inköp som jag vet att jag annars kommer att göra i ICA Nära-butiken.

middag sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Bea sa...

What, hur lyckas man med att forsla hem matvaror för 950 kronor med hjälp av spårvagn?? Vilken bedrift! Ja brukar handla för 250 spänn och mina armar brukar dö efter halva vägen typ..

för övrigt.. så finns det nått som heter nudlar.. kostar 2,50 per måltid. Vetemjöl och palmolja. Innehåller alla näringsämnen man behöver. Och så är det inte så tungt att bära hem heller. :)

Gustav sa...

Bea: Jag är övertygad om att det går utmärkt att forsla hem 3-4 matkassar på en spårvagn, åtminstone så länge man inte är en liten svag tjej. Jag gör det dock inte. Jag kan inte se något läge då det skulle vara motiverat att utsätta sig för den ansträngningen bara för att spara några hundralappar.

bea sa...

Vadå. Tar du taxi?

Svag? Ja vet bara en sak jag e svag för och det är inte matkassar.. (höhö)

Gustav sa...

Nej Bea, jag tar inte taxi. Jag lånar ibland mina föräldrars bil. Dom bor ganska nära mig. Ibland passar jag även på att åka med om dom ändå skall handla på helgen.

Jag tror inte det har undgått någon vad du är svag för. Personligen har jag med åren blivit ganska duktig på att tränga undan sådana tankar. Jag gillar därför inte när du kommer hit och säger "jag är ung och söt och gillar det och det och får det när jag vill". :)

bea sa...

Haha, det där sista är allt din egna tolkning.. Ung och gillar det och får det när jag vill..? Ööh va? Jag..? ;)

Nån gång i framtiden ska jag för övrigt gå till en terapeut och lära mig prata utan att anspela på sex hela tiden (får bli en kvinnlig terapeut då... ;). Kvitto från willys = raggningstillfälle!

Helt otroligt...

Gustav sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Kerla sa...

Förmodligen är det dyrare med bra mat så, det är billigare att vara fet. Något at satsa på?

Gustav sa...

Kerla: Nej du, det var inte någon särskild kvalitetsmat jag inhandlade. Fet kan man nog bli ändå, jag fyllde ju trots allt 30 i år. Skall börja gymma för säkerhets skull, bara gymmet blir färdigbyggt först...:)