fredag 24 oktober 2008

Löning

Jag slutade lite tidigare än vanligt idag och som alla regelbundna bloggläsare vet resulterar detta alltid i aktieköp. Det är något deprimerande att man idag kan få en post aktier i många företag för endast en bråkdel av värdet för bara ett år sedan.

Aktieköpet var dock inte större än att det fortfarande finns kvar ett överskott efter dagens löneutbetalning. Shoppingen är lite eftersatt och jag behöver ett par nya skor och kanske även en vinterjacka. Överskottet är alltså snart förbrukat.

17 kommentarer:

bea sa...

får man inte reda på vad du köpte i och till vilken kurs? =(

Gustav sa...

bea: Det krävs guldmedlemskap för sådan information och jag kan inte minnas att jag har sett en ansökan om ett sådant från dig. :)

Det var inget spektakulärt köp. Enligt principen nu får det fan ta mig bära eller brista köpte jag ytterligare 100 aktier i industrivärden för cirka 46 kronor. Nästa månad ökar jag i Investor. Raset har gått så långt att jag nu tycker det är lika bra att vändningen dröjer så att man eventuellt kan få ut något av en kommande långsiktig uppgång (om vi får se en sådan).

bea sa...

Esh va du hittar på. :)

Det e ju faktiskt liiite intressant vad man har valt att investera i och och till vilket pris annars säger det ju inte så mycket. Som att ha en matlagningsblogg och skriva att man har lagat mat. Typ. Det lät ju som en fin köpkurs iaf, congrats!

Gustav sa...

bea: Jag förstår din synpunkt. Jag har dock aldrig haft som ambition att redovisa varje liten förändring i aktie- och fondinnehaven. Köper jag en ny aktie eller fond eller säljer av ett helt innehav redovisar jag detta.

Huruvida det är en bra kurs eller inte får vi väl se om 3 till 5 år. Det bör i alla fall vara bättre att köpa till kursen 46 kronor jämfört med kursen 146 kr förra hösten.

Är du inte det minsta nyfiken på vilka skor jag skall köpa? Planerar att inrikta bloggen mer mot mode framöver. ;)

bea sa...

Gört! då kanske man får reda på hur lite mer ser ut hos dig förutom din spårvagnshållplats. För let's face it, modebloggar får inga läsare utan dagens-outfit-bilder. ;)

Sofe sa...

Ah, jag ser fram emot dagens outfit bilderna!

Gustav sa...

Tjejer:

Nej, ni vill inte se mig i dagens outfit. Som de moderiktiga babes ni båda är skulle ni bli alldeles förfärade över att se hur långt modeförfallet har gått. Det är inte snålhet det beror på. Jag behöver helt enkelt någon som säger åt mig vad jag skall köpa. :)

Sofe sa...

Jag är bra på att tala om för folk vad dom ska köpa. Fast då måste jag ju veta vad utgångsläget är... :)

Sofe sa...

Jag är bra på att tala om för folk vad dom ska köpa. Fast då måste jag ju veta vad utgångsläget är... :)

Gustav sa...

sofe: Och hur får du reda på utgångsläget?

Sofe sa...

Jag har ju redan sett the crotch area så du får klura ut ett sätt att visa det ovanför. :)

Gustav sa...

Du har alltså redan sett det viktigaste och ändå sitter du där och klagar!? :)

Eftersom jag helst inte vill bli nedslagen på stan är jag ganska mån om min anonymitet, men du bor ju trots allt långt uppe i Norrland (och bör därför inte vara ett hot) och kanske kan få en något mer användbar mejladress än sparsamtleverne nån gång när jag är på humör. :)

Sofe sa...

Ah, good plan! :)

Gustav sa...

Jepp...om du ansluter dig...:)

Sofe sa...

Hm. Jag ska tänka på det. :)

Anonym sa...

Vinterjacka? Myrorna har alltid jackor, men vill du ha en ny (oanvänd) kan du säkert hitta en prisvärd jacka på närmaste byggmarknad. Även skor för den delen.

Gustav sa...

anonym: Nej, myrorna har inte alltid jackor. Byggmarknader är förresten inte alltid så billiga. Skall kolla in grovsoprummet här hemma först, där hittar man allt möjligt.