lördag 4 oktober 2008

Ekonomisk ställning 3 oktober 2008

Tillgångar och skulder 3 oktober 2008

Pengar: 71 460 kr.
Aktiefonder: 56 212 kr.
Aktier: 69 411 kr.

Kortkredit: -2 116 kr.

Summa tillgångar och skulder: 194 967 kr.

Jämfört med månadsskiftet augusti/september har nettotillgångarna minskat i värde med 13 779 kr (6,6 procent). Sammanställningen gäller dock en något längre period är vanligt. Under september månad minskade nettotillgångarna med cirka 4 procent. Sedan tillkommer alltså ytterligare tre dagars konsumtion samt fortsatt börsfall under oktober månads första dagar.

September har varit min i särklass sämsta sparmånad hittills. Dels beroende på att börsmånaden varit sällsynt extremt jävla värdelös, dels beroende på att jag inte har sparat särskilt mycket pengar. Sammantaget ger detta ett mycket dåligt resultat. Å andra sidan har jag anskaffat många tuffa prylar som ger god uppmuntran i börsmörkret, bland annat en ficklampa.

Jag får väl trösta mig med att åtminstone ett ekonomiskt beslut varit lyckat i år, nämligen det att öka storleken på bufferten.

2 kommentarer:

Sjukpensionären sa...

Skulle vara kul om du gjorde en sammanställning över vilka aktier och fonder du innehar.

Det var ingen billig ficklampa du köpt antar jag? (:

Gustav sa...

Om du lusläser bloggen kommer du att se precis vilka aktier och fonder jag innehar. Det kommer kanske renodlade sammanställningar i framtiden. Aktieinnehaven tycker jag dock att jag täcker ganska bra som det är nu.