fredag 17 oktober 2008

Nu vet jag hur det känns

Jag vaknar av att mobilens larmfunktion ger ifrån sig ett gräsligt pipande ljud. Därefter stänger jag av klockradion som fungerar som backup i fall jag skulle råka somna om. Text-tv ägnas några minuter. Kanske har det hänt något viktigt under natten.

Iväg till badrummet, via vardagsrummet, för att borsta tänderna. På vägen tillbaka till sovrummet, jag går via hallen, passar jag på att öppna kylskåpet och plocka ut maten jag gjorde i ordning föregående kväll. I morse fanns maten inte där. Konstigt. Tydligen hade jag lagt min mat i ryggsäcken redan på kvällen. Ner i soporna med den. På med kläderna och ut genom dörren. Trottoaren och spårvagnshållplatsen har ni sett.

Jag kom visserligen hem sent igår kväll men det var först idag jag upptäckte att jag tydligen var gravt hjärnskadad (se rubriken). På min köksbänk hittade jag i eftermiddags nämligen en yoghurtförpackning, och i kylskåpet fann jag en Pringlestub. Tre hjärnsläpp på en kväll är lite väl mycket. Jag tror jag skall tillbringa helgen i sängläge.

9 kommentarer:

Robert sa...

Du får trösta dig med att världens största genier är/var mycket tankspridda. Du är i gott sällskap m.a.o! :)

Sofe sa...

Ah sängläge! Det låter trevligt. Jag ska hetsa runt som en idiot hela helgen = inte lika trevligt.

Gustav sa...

robert: Även världens största idioter är/var mycket tankspridda. :)

sofe: Nu förstår jag inte. Du är väl ingen idiot så varför hetsa runt som en?

Sofe sa...

Fast ibland undrar jag om jag inte är en idiot trots allt. T.ex. när jag frivilligt går till jobbet klockan sju en lördag när jag knappt har sovit alls på hela veckan.

Har du det mysigt i sängen?

Gustav sa...

sofe: Jag har precis stigit upp ur sängen efter att ha sett Woody Harrelson åka tåg i Sibirien (jag klarade även denna film helt på batterierna!). Ett kvalitetsblogginlägg har författats (bara nån minut innan jag skriver detta, du har inte ens hunnit läsa och berömma det) och snart spelar Blåvitt mot Kalmar i en tv-sänd bortamatch. En sparsmakad men ändå utmärkt dag.

Du var alltså på jobbet?

Sofe sa...

Jag skulle väldigt gärna ha velat byta dag med dig. Eller ha anslutit mig. :)

Efter sju timmar på jobbet gav jag upp så har precis kommit hem. Nu ska jag spendera två timmar med att tvångskela med katten liggandes i soffan innan jag måste släpa mig upp och förbereda mig inför en kväll med vin, skräpmat och tv-spel. Because I'm worth it.

Gustav sa...

Ja du Sofe, att byta dag med mig är inte aktuellt eftersom jag ogärna arbetar på lördagar. Du får helt enkelt ansluta dig, om du skulle tröttna på katten då alltså. :)

Vin, skräpmat och tv-spel är du alltid värd. Du har förstått innebörden i regeringens arbetslinje och skall för detta rikligen bli belönad!

S sa...

Så katten får inte följa med? Hm.

Gustav sa...

s: Jag trodde att katten var tågrädd.